1950 Spionen

CIA, KGB, KALD KRIG, KOMMUNISME og ARBEIDERPARTIETS ANGST, alt servert på en seng av reklame for sigaretter, alkohol og det nyeste innen hvitevarer.

Ronald og Maren Olsen. Han, spikerverksarbeider, hun hjemmeværende. Det hun ikke vet er at mannen egentlig arbeider i avlytningstjenesten.

Ronald har gode dager på jobben. Han overvåker, lytter, skriver og rapporterer. En stor mengde ansiktsløse personer nedtegnes uten store kvaler. Han er i det godes tjeneste og han sitter på trygg avstand. Med den største selvfølgelighet hamrer han inn intime detaljer om andre mennesker. Det er varmt og godt på kontoret til Ronald Olsen.

Ronald går hver dag til sitt hemmelige arbeid. Men alt endrer seg den dagen han avlytter sin egen kone i samtale med en kommunist. Er hun også kommunist? Spion for russerne? Eller har hun en affære?

Ronald vet ikke, men hjemme ved middagsbordet er alt endret. Kjenner han sin kone? Og vet hun hva han egentlig arbeider med? Har hun kanskje visst det hele tiden? Har hun giftet seg med ham, nettopp for å infiltrere de hemmelige tjenestene? Er han selv overvåket? Og i tilfelle, av hvem?

Velkommen til 50 tallet og episode 7 med Statsteatret gjennom 1000 år. Og husk:

Det at man er paranoid betyr ikke at man ikke er overvåket.

Forestillingen varer ca 1 time og 20 min uten pause

 

NB. Kun forestillingen 5. april: 

Må vi akseptere masseovervåkning for å beskytte rikets sikkerhet? Og er parolen fra Orwells bok 1984 "Big Brother is watching you" gått fra å være et postulat til blodig virkelighet i dagens samfunn? Bli med på førprat i forbindelse med 1950 Spionen! StatsTeatrets regissør Yngve Sundvor og sjefsredaktør i Aftenbladet Lars Helle tar for seg temaet «Rikets sikkerhet» under kyndig ledelse av journalist Ellen Kongsnes. Du se frem til en meget interessant samtale 5. april kl 18:30 på Hovedscenen. Dørene åpner kl 18:00. Førpraten inngår i billetten til forestillingen. Kom! Kom!

Kontaktinformasjon

1950 Spionen Adresse:
Rogaland Teater, Teaterveien 1, 4005, Stavanger
 
Telefon:
51 91 90 90
 
Åpningstider:
03.04.2017 - 07.04.2017
Mandag - Onsdag - Torsdag - Fredag
05.04.2017 - 05.04.2017
Onsdag

Også i nærheten

2-dagers snøhuletur
3-Sjøersløpet
84/85 – Et humoristisk og musikalsk tilbakeblikk på tidenes største musikkår
Aktivitetsdag med smell
Alexander Kielland (1849 - 1906)
Arkelogisk Museum
Copyright © Nordsjøvegen - Drive The Viking Path. Powered By New Mind | tellUs       •      Design & utvikling: DESTINO © Publiseringsløsning | Destinet