Bøensbakken

Fra Hanesund går veien på en gammel grusvei langs sjøen. Straumen bro er en over 100 år gammel svingbro som fortsatt er i drift.

Veien går videre langs en kanal og gjennom et naturreservat med fredet eikeskog. Legg merke til stabbesteinene langs veikanten. Denne veien er Vest-Agders lengste og best bevarte med slik tidstypisk steinsetting. Turen fortsetter langs fjorden Framvaren, som er en unik terskelfjord i verdenssammenheng, med dybde på rundt 180 meter.

Ferdelsveien i gamle dager, fra Farsund og vestover, gikk inn Framvaren, til lands over Listeid innerst i fjorden og videre sjøveien til Flekkefjord.

Bøensbakken er en del av den gamle kjøreveien mellom Farsund og Sande i Herad, bygget i 1899-1904, stengt som kjørevei i 1965 og restaurert som turvei i 2004/05 med tilskudd fra Norsk Vegmuseum. Dette er Farsund Kommunes 1000-årssted. Veien følger den stupbratte fjellsiden på en fjellhylle og er noen steder sprengt inn i fjellet. En vakker steinsatt stikkremme og flere avløp i stein, sørger for at regnvann ledes bort fra veien.

På toppen av Bøensbakken følges Kjerringdalen nedover mot Sande og Herad.

Kontaktinformasjon

Bøensbakken Adresse:
Suttevik, 4550, Farsund
 
Nettside:
 
Telefon:
+47 38382115
 

Også i nærheten

American Festival Lista
Arkelogisk Museum
Bakkaåno Camping & Gjestegard
Bed & Breakfast i Gamle Skudeneshavn
Best Western Havly Hotell
Bokn Bygdemuseum
Copyright © Nordsjøvegen - Drive The Viking Path. Powered By New Mind | tellUs       •      Design & utvikling: DESTINO © Publiseringsløsning | Destinet