Byvandring i Haugesund - mobilguide

Bli kjent med Haugesunds historie, arkitektur, kultur og næringsliv ved å lytte til din personlige guide – mobiltelefonen.


Haugesund ble bygd på sildabein, og fortsatt er næringslivet dominert av maritim virksomhet. Nå er også det statlige Sjøfartdirektoratet lokalisert her, strategisk plassert ved Smedasundet. Dokken friluftsmuseum er et lite stykke Haugesund fra sildetida 1850-1950. Opplev byens historie i utstillingen ”Byen som gikk i land” på Karmsund folkemuseum.


I Haugesunds kvadratur med ti langgater og femten tverrgater er det sammensatt arkitektur. I hvert kvartal i byen finner du 150 års historie. Haugesund rådhus i nyklassisistisk stil, ble i 2011 kåret til Norges vakreste rådhus. La deg inspirere av dette, og utforsk byen. Arkitekten Einar Halleland (1860-1944) er mesteren bak mange av byens praktbygg og hjørnehusene med tårn som er så karakteristiske for byen.


Haugesund i august byr på Den Norske Filmfestivalen, Sildajazzen, Havnedagene og et yrende liv på kaien.  Festiviteten er byens teater og konsertsal. Billedgalleriet er regionens kunstmuseum og tilbyr skiftende salgsutstillinger. Edda Kino har filmtilbud i fem saler. Haugaland KunstVerk er nytenkende og aktive.  


Slik kommer du i gang:
1. Slå nummeret til guidetjenesten: 52 86 66 28
2. Når du får svar, trykker du den tosifrede koden for den plassen du ønsker informasjon om.
3. Lytt til historien

Du blir belastet for ordinær samtalepris gjennom din avtale med din mobiltelefonoperatør.

Kontaktinformasjon

Byvandring i Haugesund - mobilguide Adresse:
5525, Haugesund
 
Telefon:
52 86 66 28
 

Også i nærheten

1974 – TRIBUTE TO ABBA – GREATEST HITS – 2018
ADAM DOUGLAS
ANVIL - Pounding the Pavement tour
Arkelogisk Museum
Audrey Horne
BACH – FAR OG SØNN
Copyright © Nordsjøvegen - Drive The Viking Path. Powered By New Mind | tellUs       •      Design & utvikling: DESTINO © Publiseringsløsning | Destinet