Byvandring med teatervri

Byvandring med teatervri Velkommen til en spesiell byvandring med teatervri! Hver søndag i juli kan du følge rollefigurer på en spennende reise i byens historie. Oppmøte på Museet i Mælandsgården kl. 13.00. 100 NOK. Gratis for barn under 12 år.

Grupper som ønsker byvandring i Gamle Skudeneshavn tar kontakt med turistkontoret på Torget, telefon: 52 85 80 00 eller epost: turist@karmoy.kommune.no.

I fremste rekke ligger sjøhusene skulder ved skulder med gavlene mot sjøen, og i ly bak ligger bebyggelsen inn under det stupbratte fjellet. Husene ligger på begge sider av Søragadå som snor seg organisk gjennom området. Mange hus har spennende bakhager inn mot knausene. Ingen hus er like, men klassisismens stilformer samler det hele i en fin harmoni. Bygningene er tilpasset terrenget, og den smale gaten og de mange smauene gjør miljøet intimt.

Den store byggeperioden var i årene 1840 til 1860, og de fleste husene er oppført av håndverkere fra Rogaland og Agder. På grunn av sin store seilskipsflåte fikk byen kulturelle impulser fra mange verdenshjørner. Bybildet ble preget av motene og stilartene i Europa, særlig Empirestilen med sitt utgangspunkt i 1700-tallets utgravninger i Pompeii. Gamle Skudeneshavn blir ofte kalt «den hvite empirebyen». Det er spennende å se at bygningsdetaljer og utsmykning fra antikkens steintempler gjenskapes på de små trehusene i Gamle Skudeneshavn.

Kontaktinformasjon

Byvandring med teatervri Adresse:
4280, Skudeneshavn
 
Nettside:
www.visitkarmoy.no
 
Telefon:
52 85 80 00
 
Åpningstider:
01.07.2017 - 31.07.2017
Søndag

Også i nærheten

Appen «Tilbakeblikk»
Arkelogisk Museum
Bakkaåno Camping & Gjestegard
Bokn Bygdemuseum
Brusand Camping
Bryne Kro og Hotell
Copyright © Nordsjøvegen - Drive The Viking Path. Powered By New Mind | tellUs       •      Design & utvikling: DESTINO © Publiseringsløsning | Destinet