white%20element-02

Ramsalt opplevelse

Tema

Med sand mellom tærne

Barbeint vandring i skjæringspunktet der hav møter land, gir kropp og sjel en helt spesiell ro. Langs Nordsjøvegen ligger strendene innbydende på rekke og rad. Da evigrullende bølgende har slått innover sanden og rullesteinene siden tidens morgen. Helt fra Sørlandet og opp langs hele kysten, men noen små avbrekk, ligger de der.
Å gå på en strand er som å gå i naturens senter. Havet gir energi og vitalitet. Tilstedeværelse fra havet skaper harmoni og balanse, gir en egen ro. Men, temperamentet er også der - mild som i sommerens lette bris eller ilter, bestemt og faretruende når hissige saltvannsspylende bølger slår innover land. I denne utgaven av Nordsjøvegen presenterer vi tre av alle våre fantastiske strender:

LISTA STRENDENE: Kilometer lange sandstrender med hvit og myk puddersand strekker seg langs kysten av Lista. Strendene er populære badestrender og tur-områder. - Vi kan anbefale dem alle!

SOLASTRANDEN: Solastranden har blitt kåret til en av verdens vakreste strender av Sunday Times! Et populært utfarts og bade område, og område for vind- og vannsport. Stranden er en 2.3 km lang sandstrand med sanddyner.

ÅKRASANDEN: Åkrasanden ble kåret til Norges flotteste strand i 2014. Det kilometerlange strandområdet på Åkra består egentlig av 8 strender og inviterer til hvit sand og rent klart vann. En natr- og kultursti knytter strandområdet sammen med Ferkingstad, 2 - 3 km lenger sør, en flott vandring som byr på særegen sandvegetasjon og spennende historiske spor.

Åkrasanden er kjent for plantelivet som finnes der. I området finner du både typiske sanddynearter og mer sjeldne blomster som bare finner vokseplass noen få steder i landet. il tider finner du også et rikt fugleliv på Åkrasanden. Trekkfugl har området som rasteplass, der den finner mat i tangen som legger seg på strendene.

Utvalgte opplevelser

Bystranda i Kristiansand
Haviksanden
Hellstø stranden
Lista strendene
Ogna stranden
Sandvesanden
Sjøsandnes i Mandal
Skadbergsanden
Solastranden
Åkrasanden