Elgtun

Ved Landeskogen i Bygland kan du få nærkontakt med elg. Siden sommeren 2015 har det bodd elger her som har vært tamme siden fødselen. Det er lagt stor vekt på at elgene skal få gode arealer å leve i. Det er rikelig med vann, det er kupert og elgene har muligheter for å få fred når de ønsker det.Elgtun er både et spennende besøkssted og en lærerik elgopplevelse. Målsettingen er å være den plassen i Norge som er best på formidling av kunnskap om elg. Derfor blir alle aktiviteter utviklet med tanke på det viktigste - ELG. 
Fôringstider på signal er en del av treningsprogrammet, og det er blant annet disse øyeblikkene som publikum kan ta del i. Dette er kl. 10, kl. 14 og kl. 17. En vandretur i skogen kl. 12 for å hilse på elgene sammen med en av elgpasserne kan også være aktuelt.
I tillegg til å få hilse på elgene tilbys andre aktiviteter som utstilling, smykkeverksted og natursti.
Elgtun er åpent daglig fra kl. 9 til 17 i perioden 1. juni til 20. september.  Utenom ordinær åpningstid er det også mulig å bli med inn å hilse på men ta gjerne kontakt på forhånd.
Landeskogen i Bygland drives av Aktive Fredsreiser. Det monumentale bygningskomplekset huser i dag en rekke aktiviteter knyttet til formålet til Aktve Fredsreiser. Det ligger i praktfulle omgivelser noen hundre meter fra riksvei 9 i Setesdal. Her er det stilt store områder til disposisjon for Elgtun.
Spørsmål?​
Er det noe du lurer på, så vær vennlig å sende en mail. Eller ring Kristoffer Kallhovd: 99 46 93 42 
Avstand fra Kristiansand:  78 km
Distance from Hovden:  130 km
Avstand fra Stavanger:  220 km (Rv 42)
Avstand fra Oslo: 352 km (E18)

Kontaktinformasjon

Elgtun Adresse:
4742 Grendi
 
Nettside:
www.elgtun.no/
 
Telefon:
+47 994 69 342
 
Åpningstider:

Også i nærheten

Amerikanske Lista
Arkelogisk Museum
Bakkaåno Camping & Gjestegard
Bokn Bygdemuseum
Brusand Camping
Bryne Kro og Hotell