white%20element-02

Muséer & gallerier

Tema

Kunst og kultur – for alle aldre

Det finnes mye kunst og kultur langs Nordsjøvegen. De mest besøkte museene er gjerne de som viser frem kunst, historie og gjenstander som er unike for Norges tradisjoner og kultur. Oljemuseum, kunstmuseum, hermetikkmuseum, bygdemuseum, barnemuseum - her finner man noe for alle aldre og interessefelt! Under kan du lese om noen utvalgte museum.
VESTAGDERMUSEET LISTA PÅ NORDBERG FORT
Lista har en lang, spennende og variert historie. Vest-Agder-museet Lista formidler denne historien gjennom sine mange utstillinger, samlinger og anlegg. Åpent hver dag i sesongen, skattejakt og aktiviteter for barn, kafe og flott turområde.

KRISTIANSAND KANONMUSEUM
Verdens nest største kanon kan du besøke på Møvig. Den er 26 meter lang og har en rekkevidde nesten halvveid til Danmark.

Egersund Fayancemuseum
Museumet ligger i Egersund sentrum. Et museum knyttet opp mot produksjon til AS Egersunds Fayancefabriks Co (1847 - 1979). Hovedsamlingen på Slettebø. Kulturhistorisk museum med bl.a. håndverk- og landbruksavdeling, embedsmann og bondekultur.

JÆRMUSEET VITENGARDEN
Opplev, delta og utforsk årets museum 2009! Museumsbygg og vitensenter med spennende og særpreget arkitektur. Her kan du delta aktivt i interaktive eksperiment med fokus på teknologi og landskap, byggeskikk, husdyr og mye mer. Besøk dyrene og hopp i høyet på 4H-gården.

UTSTEIN KLOSTER
Utstein kloster er Norges eneste bevarte middelalderkloster, beliggende i nydelige omgivelser på Mosterøy i Rennesøy kommune. Utstein opptrer i historiske kilder allerede på 1000-tallet, og da som kongsgård for Harald Hårfagre etter slaget i Hafrsfjord i år 872.

KRIGSHISTORISK MUSEUM
Under 2. verdenskrig var Sola et strategisk knutepunkt på grunn av flyplassen. Museet viser oss ulike gjenstander knyttet til livet under krigen, og gir innsikt i hvordan tilværelsen fortonet seg både for innbyggerne og for de militære.

NORSK OLJEMUSEUM
Norsk Oljemuseum er et museum for alle. Utstillingene forteller hvordan olje og gass blir til, produsert og hva disse ressursene brukes til.

KARMSUND FOLKEMUSEUM
Utstillingen "Byen som gikk i land" illustrerer Haugesunds historie med modeller, tidslinje, tablåer og film. Faste kulturhistoriske utstillinger.

Utvalgte opplevelser

Bokn Bygdemuseum
Dalane Folkemuseum
Egersund Fayancemuseum
Flyhistorisk Museum Sola
Galleri Kopervik kulturhus
Galleri Rosengren
Helleren
Hå Gamle Prestegard
Jærmuseet
Kristiansand Kanonmuseum
Lindesnes Kystkultursenter
Museet i Mælandsgården
MUST Museum Stavanger
Nordvegen Historiesenter
Norsk Oljemuseum
Rogaland Krigshistoriske Museum