white%20element-02

På sykkel

Tema

La hjulene ta føringen

Finn rytmen. Driv avsted på asfalt og grusbelagte veier. Gjennom skog, over åser og åpent landskap. Kjenn vinden leke med håret og lukten av salt sjø. Nordsjøvegen på sykkel er en fantastisk måte å oppleve Sør-Vestlandet på. Reisen blir en opplevelse i seg selv, og man får både mental og fysisk trening.
Sykkelruten hele veien fra Kristiansand til Stavanger gir deg muligheten til å dra til skjærgård og fjorder og til småbyer og storbyer i naturskjønne omgivelser.

OPPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VEIEIN
Du finner et hav av aktiviteter langs reiseruten. Her er opplevelser for familien, for den eventyrlystne, for naturelskeren og kulturentusiasten.

Havfiske rafting, vandring, konserter, ballett, og festivaler, museum og bading på vidstrakte hvite strender, er bare noen av de utallige tilbudene du vil finne på denne reiseruten. Shopping i storbyen betyr stort utvalg og shopping i småbyen betyr at du kan få med deg de spesielle suvenirene og nisjebutikkene. 

OVERNATTING
Du kan overnatte på et fyr, historisk hotell, eller kanskje du vil bo i telt? Langs hele Nordsjøvegen finner du nydelig små hoteller, bed / breakfast, hytteutleie og campingplasser, alltid vakkert plassert i naturskjønne omgivelser, eller i et bysentrum omgitt av karakteristisk arkitektur. Vi anbefaler at dere booker overnatting i god tid.

BESPISNING
De kulinariske eventyrene er en del av hele opplevelsen. Det finnes gode restauranter med lokale delikatesser og internasjonalt inspirerte menyer. Eller du kan velge den lokale varianten; kjøpe ferske reker fra fiskebrygga, kjøpe en loff og majones og finne et skjær eller en benk og se utover havet mens du nyter måltidet.

Selv småbyene - og kanskje spesielt dem - har hyggelige kafeer og restauranter, og langs veien vil spisestedene overraske deg med noe helt nytt.

En tur langs Nordsjøvegen på sykkel er et eventyr som kan gjøres på en dag, en uke eller en måned.

Utvalgte opplevelser

Fra Egersund til Sogndalstrand på to hjul
Gamle Vestlandske hovedvei
Nordsjøruta på sykkel
North Sea Cycle Route
Oppdag Karmøy fra sykkelsetet
Ruteforslag til sykkelturer
Sykkeltur til Sjølingen
Sykkeltur til Skjernøya
Tett på naturperlene fra sykkelsetet
Nordsjøsykkelruta
Nordsjøsykkelruta er en 6 000 kilometer lang skiltet sykkelrute som går rundt Nordsjøen gjennom Storbritannia, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Ruta har siden 2003 stått i Guinness Rekordbok som verdens lengste, sammenhengende skiltede sykkelrute.

Sykkelruten åpnet offisielt i 2001, etter internasjonalt samarbeid mellom landene og EU-prosjektet Interreg IIC i Nordsjøprogrammet og videreutviklet gjennom Interreg IIIB programmet mellom 2003 og 2006. 68 partnere i de deltakende landene har samarbeidet om den skiltede traseen som knytter nye og eksisterende sykkelruter sammen rundt Nordsjøen. Målet med sykkelruten er å tilby miljøvennlig og bærekraftig turisme, og øke fokus på sykling i nærmiljøet og sykkelen som en sunn og bærekraftig transportform.

Norges del av North Sea Cycle Route (113 mil):
Fra Svinesund til Bergen gjennom de sju fylkene Østfold, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland og Hordaland. Sykkelruta er skiltet med røde skilt med nasjonalrute nummer «1». De største byene man passerer gjennom langs den norske ruta er Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Arendal, Larvik, Sandefjord, Tønsberg,Fredrikstad og Sarpsborg. Langs sykkelruten har det kommet flere Syklist Velkommen-bedrifter med overnattingssteder av ulike slag. Rogaland fylkeskommune har hatt prosjektledelsen for Nordsjøsykkelruta.