top of page

Kjørebeskrivelse

Oppdatert: 14. des. 2023

Her finner du Nordsjøvegen. Detaljert beskrivelse fra sør til nord, og fra nord til sørDen flotteste kjøreopplevelsen mellom Kristiansand og Haugesund får du ved å følge Nordsjøvegen - reiseruten langs havet, som er ca 450 km.

 

Kristiansand mot vest

Følg E39 fra Kristiansand, retning Vågsbygd. Følg så FV 456 videre til Søgne. 

Følg deretter FV204 til du kommer til E39 igjen. Ta så retning Flekkefjord. Denne følger du til Mandal sentrum.

Videre til Sånum og følg Hogganvikveien via Lunde til du igjen kommer inn på E39.  

Følg så E39 retning Flekkefjord. Kjør til rundkjøring i Vigeland med symbolet «Lindesnes Fyr». Ta Rv460, til Lindesnes Fyr. Kjør ca. 15 km, til en kommer til Spangereid. Her følger du Fv401 til Lyngdal

Videre følges Fv43 til Farsund.  Fv43 følger du retning Vanse og Lista Fyr. Kjør så litt tilbake og ta opp til venstre og følg Rv463 til Vanse. Her kommer en inn på Fv43 og kjør denne til du får Fv465 og skilt til Åpta.

Der kommer du inn på E39 som du følger til Flekkefjord sentrum. Herfra følger du Fv44 mot Sokndal og til Egersund.

Følg Fv44 til Vigre i Hå. Der tar du Fv507 og skilt til Orre, venstre side. Følg Fv510 til du kommer til Bore.  Følg så skilt retning Sola.

Ved Tjelta tar du til venstre ved skilt Vigdel. Følg skilt til Ølberg til venstre, og første veg til høyre. Kjør til T-kryss der du tar til venstre, kjører mellom flyplassen og havet og fortsetter til du møter Rv509 og tar på ny av til venstre. Når du kommer til Stavanger, skal du følge skiltene for E39, retning Haugesund.

Du følger nå E39 gjennom undersjøiske tunneler til Rennesøy og til ferje fra Mortavika som går til Arsvågen på Bokn.

Når en har passert Vestre og Austre Bokn følger en E39 til en tar av til Rv47 retning Karmøy og Haugesund. Midt i den undersjøiske tunnelen følger en skilt Haugesund på Rv47. Vi anbefaler at en tar en avstikker til Karmøy og Skudeneshavn.


414 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page