Lindesnes Kystkultursenter

Oppdatert: 14. mai 2020

Her kan du få informasjon om hvordan sildetønner lages, studere hermetikkens historie og lære litt om kystindustri og et tålmodig folkeferd.

Lindesnes Kystkultursenter har sin basis i en nedlagt fiskefabrikk i Ramslandsvågen langs veien til Lindesnes Fyr.

Som arkitektur er Lindesnes Kystkultursenter anerkjent som et karakteristisk uttrykk for funksjonalismen i Norge. Som historisk miljø representerte stedet kystfiskekulturen slik den utviklet seg i etterkrigstiden.

Fabrikkbygningen ble tegnet høsten 1948 av den tyskfødte anerkjente arkitekten Thilo Schoder som var en kjent arkitekt fra Kristiansand og spesielt bemerket for sin funksjonalistiske stil.

Stedet ble opprettet i 1950 og rommet den gang fiskeforedling i 1.etasje, hermetikkproduksjon i 2.etasje og produksjon av tønner i 3.etasje.

I etableringsfasen til fabrikken var hovedfokuset å få til en god hermetikkfabrikk, og i perioden 1950 – 1955, ble det produsert makrell i olje beregnet på eksport. Fra 1955 – 1978 ble det hovedsakelig produsert makrellrogn og reker på boks og dette ble eksportert til England og Sverige.

Tønneproduksjonen startet i 1960 årene og det ble hovedsakelig laget 1/2 tønner for salting av sild og makrell.

I fiskeforedlingsdelen i 1.etasje ble det produsert produkter som sursild, kryddersild, saltsild samt klippfisk av torsk, sei og lange. Denne delen av anlegget hadde aktiviteter helt frem til bedriftsnedleggelsen i begynnelsen av 1980-årene.


Besøksadresse: Spangereid, 4521 Lindesnes


Booking: www.kystkultursenter.no lindesnes@kystkultursenter.no


Telefon: +47 91 85 37 76 / 93 27 71 71


87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nordsjøvegen magasinet

OPPLEVELSER SOM SOM PERLER PÅ EN SNOR

Nordsjøvegen byr på et stort mangfold av opplevelser langs hele reiseruten. Bruk en dag, en uke eller en måned. Uansett hvor lang din reise blir, vil du oppleve et stort mangfold av opplevelser.

 

Les magasinet online

 

Kontakt oss 

På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info 

Nordsjøvegen
Grenseveien 21, 4313 Sandnes
Telefon: 47 30 70 75
E-post: post@nordsjovegen.no

 

© 2020 Nordsjøvegen. DesignStrek