Tett på naturperlene fra sykkelsetet

I sentrum har vi Sørlandets Kunstmuseum, Christianssands Kunstforening og Galleri Bi-Z for kunstelskerne. For de med forkjærlighet for historie, anbefales en tur innom Posebyen, Kristiansand Domkirke og Christiansholm festning.Ved strandpromenaden ligger Bystranda, Kristiansand Gjestehavn og Otterdalsparken. Fiskebrygga, med mange gode restauranter, er idyllisk plassert mellom Kvadraturen og Odderøya.

Fra lakseelva Otra kan man sykle gjennom Baneheia og over til nydelige Ravnedalen park. Her anbefales et besøk på Café Generalen og en liten klatretur opp trappene ved kafeen til toppen av fjellet, for utsikt over skog og sjø. Herfra ser man også Odderøya som er et gammelt militært område med forsvarsanlegg og kanoner. Øya  brukes nå flittig av turgåere og syklister.

På Odderøya er det fint å ta en piknik i Bendiksbukta eller ved Vaktmannsboligen hvor det er åpen kafé hver søndag. Kristiansands nye Kilden teater og konserthus ligger på Odderøya

Lengde: 10,3 km, Odderøya ikke inkludert.

Overflate: Asfalt i byen. Grusveier og skogstier i Baneheia. Asfalt på første del av Odderøya, ellers grusveier og skogstier.

Terreng: Byen er flat, men det er kupert terreng i Baneheia og på Odderøya.

Kontaktinformasjon

Åpningstider:

Også i nærheten

Amerikanske Lista
Arkelogisk Museum
Bakkaåno Camping & Gjestegard
Bokn Bygdemuseum
Brusand Camping
Bryne Kro og Hotell