Ryvingen fyr

Ryvingen fyr er Norges sydligste fyr!  Store deler av Ryvingen inngår i dag i Skjærgårdsparken, og på fine dager er øya et populært utfartsmål. 

Fyrstasjonen ble opprettet i 1867, og er Norges sydligste fyr!

Staten eier den sydligste delen av øya (ca.123 mål). Store deler av Ryvingen inngår i dag i Skjærgårdsparken, og på fine dager er øya et populært utfartsmål. Det er molo og ei gammel dampskipskai, som er forlenget med ny brygge, i havna.
Sommerstid er det Ryvingens Venner som har ansvar for overnattingen på fyret. Overnattingen er organisert etter samme prinsipp som turisthyttene i fjellheimen: "first come - first serve". Det er til en viss grad mulig å forhåndsbestille overnatting slik at man unngår "bomtur", men det er kun et begrenset antall plasser satt av hver natt til dette. For å bestille ringer du ut til vertskapet på tlf. 977 79 350.

Vinterstid er Siren Salthaug "FYRVERTINNE" på Ryvingen, og du kan forhåndsbestille overnatting på tlf. +47 95445745 eller på mail: siren.salthaug@gmail.com

Fakta sommerstid: 
30 sengeplasser fordelt på 8 rom. Eget kjøkken og stue for gjestene. Fullt kjøkkenutstyr tilgjengelig; kjøleskap, fryser og gasskomfyr. Ta med sengetøy/lakenpose. 
WC i hovedhuset og i uthuset. 1 bad m/mulighet for dusjing.
Vann fra sisterne kan drikkes, men vi anbefaler å ta med drikkevann.

Det er ikke tilbud om organisert skyss, men du kan kontakte Turistkontoret om informasjon om båtutleie og/eller leie av båt med skipper.

Kontaktinformasjon

Telefon:
977 79 350
 
Åpningstider:

Også i nærheten

Amerikanske Lista
Arkelogisk Museum
Bakkaåno Camping & Gjestegard
Bokn Bygdemuseum
Brusand Camping
Bryne Kro og Hotell