Randaberg_komm_svg
Randaberg_komm_svg

Randaberg

Jærens nordspiss og en sentral utkikkspost ved innseilingen til Stavanger. Her finner en flotte sandnstrender med sanddyner og en fantastisk rullesteinsvoll, Børaunen, som blir regnet som en av de største i sitt slag i Europa.
Vistnestunet er ett kjent og flott gårdsanlegg som er fra siste del av 1800 tallet, og er driftes av Jærmuseet. 
Bevaring av fyrene langs norskekysten er et satsingsområde, for de er en viktig del av vår kystkultur. Tungenes Fyr er ett av disse fyrene. Tungenes Fyr ble opprettet i 1828 og nedlagt i 1984. I tillegg til fyret er det fyrmesterbolig fra 1938, fyrbetjentbolig 1957/58,uthus, maskinhus og naust. Tungenes Fyr er fredet og tilbakeført til 1930-tallet.

I dag brukes fyret som kunst- og kultursenter. Oskar Sørreimesamlingen, fyrmuseum og sjøbruksmuseum. Enkel kafe med god kaffemat.

Tungenes og områdene rundt er populære utfartssteder for befolkningen i Sør-Rogaland og for turister. Naturopplevelsene er storslåtte og rike i all slags vær og til alle tider, med skipsleden utenfor har en alltid en følelse av at noe skjer her. Mange kombinerer besøket på Tungenes med ein gåtur i Tungevågen.
Tungenes Fyr er ein del av Kystverkmusea, etatsmuseum for Kystverket.
Åpent søndager kl.  12-16 februar - november og alle dager kl.12-16 fra midten av juni til midten av august.


Randaberg Turistinformasjon
Besøksadresse: Randabergvn. 370, 4070 Randaberg
Sentralbord: 51 41 41 00
E-postadresse: post@randaberg.kommune.no
Åpningstider: Alle hverdager 8 - 15.30

Utforsk Nordsjøvegen

Ting å gjøre
Hva skjer
Overnatting
Søk
Søk
Søk

Bilder

Attraksjoner og aktiviteter

Vistehola
Tungenes Fyr
Børaunen
Sandestranden
Randabergfjellet
Hålandsvatnet
Landsbyrittet
Copyright © Nordsjøvegen - Drive The Viking Path. Powered By New Mind | tellUs       •      Design & utvikling: DESTINO © Publiseringsløsning | Destinet