Hålandsvatnet

Turveien som ble etablert i 2005 slynger seg over åpne og oversiktlige partier, langs lynghei og våtmark, og gjennom tett skog; hele tiden i nær tilknytning til Hålandsvatnet. Enkelte ganger er det til og med flott utsikt over vatnet.
Randaberg åpnet sin del av turveien i 2001, men siden det var flere grunneiere å forholde seg til på Stavanger-siden, dro det ut på vestsiden av vannet.
Nå ligger turveien gruset og lyslagt når mørket kommer.
Det er flere steder og starte turen. Jeg anbefaler Kvernevik og turstien ved den gamle møllen. Deretter kommer du raskt inn til den nye brua til høyre, som på mange måter er inngangsporten til turveien fra denne siden.
Videre bærer mot høyre det på flatt underlag, uten bakker, lettgått og greit – og ikke minst hele tiden med god utsikt over vatnet.
Dermed er det blitt en turvei som egner seg både for joggere, gående, syklister og de som går med barnevogn.

Skilt forteller om landskapet. Blant annet ligger det en spennende bygdeborg på Resneset. Og på Friheim er det fantastisk utsikt på det høyeste punktet inni skogen, litt opp av turveien. Utbyggingen har skjedd etappevis. Det gjør at det også er anlagt tilførselsveier til turveien.
Tilretteleggingen av turveien har skjedd i nært samarbeid med grunneierlaget og grunneierne, som har vært med og bestemt hvor traseene skal gå.
I dag ligger turveien fint avskjermet i forhold til boliger og gårdsbruk. Den går på kommunal grunn, men turfolket må ta hensyn til de stedene det er satt opp gjerder i forhold til husdyr. Vatnet er ellers et populært badeområde, hvor det også er mulig å kjøpe fiskekort i sommerhalvåret på bensinstasjonene i nærheten og fiske.

Kontaktinformationen

Öffnungszeiten:

Auch in der Nähe

Alte westliche Hauptstraße
Arkelogisk Museum
Bakkaåno Camping & Gjestegard
Bed & Breakfast in Gamle Skudeneshavn
Bokn Bygdemuseum
Bryne Kro og Hotel