Slaget i Hafrsfjord

At Hafrsfjord er et historisk sted er det vel ingen tvil om. Mesteparten av fjorden ligger i Sola kommune

Bilde fra Sola historielag


 
I følge Snorre fant slaget i Hafrsfjord sted i år 872 e.Kr., sannsynligvis utenfor Ytraberget i Sola kommune. Norges første konge, Harald Hårfagre, har fått æren for å ha samlet Norge til ett rike ved dette sagnomsuste slaget. Fra Sørnesvågen er det tur-sti ut til odden på Ytraberget, hvor det også finnes en bygdeborg.

Les gjerne mer her: www.solahistorielag.no/slaget-i-hafrsfjord/

Fotturer

Sola har mange fine turområder. Se sola.kommune.no eller ut.no for mer info

Andre aktiviteter Sola har et rikt kultur- og fritidsliv, med gode anlegg for sport og rekreasjon. Her er flere golfbaner, motorsportsanlegg, utendørs treningsparker, skatepark, fotballbaner, baseballbaner og mye mer. Se sola.kommune.no for mer info.

Ut og spise I Sola finner du et bredt og godt utvalg av spisemuligheter. Vi anbefaler også Sola Smaksfest i september hvert år for å oppleve lokal matkultur.

Shopping Gode shoppingmuligheter i Tananger, Sola sentrum og på Forus, fra små nisjebutikker til de store kjøpesentrene.

Det skjer

I Sola arrangeres det flere festivaler, konserter og andre kulturarrangement hele året. informasjon se www.solakulturhus.no eller følg oss på Facebook www.facebook.com/solakulturhus/

Turistinformasjon
 
Rådhusvegen 21, 4050 Sola
 
Tlf.: 51 65 33 00
 
Åpent man. - fre. 08 - 15.30
 
www.sola.kommune.no
 

    2100
    0