top of page

Slaget i Hafrsfjord

At Hafrsfjord er et historisk sted er det vel ingen tvil om. Mesteparten av fjorden ligger i Sola kommune

Bilde fra Sola historielag

I følge Snorre fant slaget i Hafrsfjord sted i år 872 e.Kr., sannsynligvis utenfor Ytraberget i Sola kommune. Norges første konge, Harald Hårfagre, har fått æren for å ha samlet Norge til ett rike ved dette sagnomsuste slaget. Fra Sørnesvågen er det tur-sti ut til odden på Ytraberget, hvor det også finnes en bygdeborg.



Fotturer

Sola har mange fine turområder. Se sola.kommune.no eller ut.no for mer info


Andre aktiviteter Sola har et rikt kultur- og fritidsliv, med gode anlegg for sport og rekreasjon. Her er flere golfbaner, motorsportsanlegg, utendørs treningsparker, skatepark, fotballbaner, baseballbaner og mye mer. Se sola.kommune.no for mer info.


Ut og spise I Sola finner du et bredt og godt utvalg av spisemuligheter. Vi anbefaler også Sola Smaksfest i september hvert år for å oppleve lokal matkultur.


Shopping Gode shoppingmuligheter i Tananger, Sola sentrum og på Forus, fra små nisjebutikker til de store kjøpesentrene.


Det skjer

I Sola arrangeres det flere festivaler, konserter og andre kulturarrangement hele året. informasjon se www.solakulturhus.no eller følg oss på Facebook www.facebook.com/solakulturhus/


Turistinformasjon Rådhusvegen 21, 4050 Sola Tlf.: 51 65 33 00 Åpent man. - fre. 08 - 15.30 www.sola.kommune.no



209 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

bottom of page