top of page
image001_edited.jpg

#NORDSJØVEGEN

Opplevelsene helt tett på

Finne rytmen. Drive avsted på asfalt og grusbelagte veier. Gjennom skog, over åser og åpent landskap.

Nordsjøsykkelruta er egentlig 6000 kilometer lang og går gjennom Storbritannia, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Siden 2003 har ruta stått i Guinness Rekordbok som verdens lengste sammenhengende skiltede sykkelrute!

Velg deg et av de aller fineste strekkene
Nordsjøvegen på Sør-Vestlandet mellom Egersund og Sola (også kalt Jærruta), og eventuelt videre mot Stavanger og Haugesund– eller motsatt vei til Kristiansand. Her går store deler av turen langs strendene på Jæren, i et lys som har inspirert både billedkunstnere og diktere.
På veien kan du overnatte på hoteller og små pensjonater, i fyr og hytter og på campingplasser. Du finner også nok av gode spisesteder som baserer menyene sine på lokale råvarer. Eller hvorfor ikke kjøpe med noen reker og spise dem på bryggekanten i kveldssolen?
Nordsjøvegen på sykkel er en fantastisk måte å oppleve Sør-Vestlandet på. Reisen blir en opplevelse i seg selv og man får både mental
og fysisk trening.

Sykkelruten hele veien fra Kristiansand til Haugesund gir deg muligheten til å dra til skjærgård og fjorder og til småbyer og storbyer
i naturskjønne omgivelser.

Opplevelser og aktiviteter på veien
Du finner et hav av aktiviteter langs reiseruten. Her er opplevelser for familien, for den eventyrlystne, for naturelskeren og kulturentusiasten.

Havfiske, rafting, vandring, konserter, ballett, og festivaler, museum og bading på vidstrakte hvite strender, er bare noen av de utallige tilbudene du vil finne på denne reiseruten. Shopping i storbyen betyr stort utvalg og shopping i småbyen betyr at du kan få med deg de spesielle suvenirene og nisjebutikkene.

Sikkerhet på sykkelsetet
Sykler du i Norge, må du følge de samme reglene som bilister og motorsyklister:
• Hold til høyre.
• Vik for de som kommer fra høyre.
• Ikke sykle i påvirket tilstand.

Følg generelle trafikkregler og veiskilt. Gi tydelig signal om at du skal svinge ved å strekke ut armen.
Du kan sykle på fortau, men tilpass hastigheten.
Du kan ikke sykle på motorveier og firefeltsveier.
Kun barn under 10 år kan sitte på.
Bruk alltid hjelm når du sykler. Bruk gjerne trafikkvest, spesielt på trafikkerte veier.

Bli inspirert her: 

bottom of page