image001_edited.jpg

#NORDSJØVEGEN

Klepp - Sola - Stavanger 

Etappe 8

Fra Klepp sentrum er det flatt og fint når en sykler retning Sola og Solastranden til Stavanger by. Selv med litt motvind fra nord er dette en lett strekning å sykle. 

Sykkelturen hit: 

Ta nordover på Jærveien, retning Sola. Ta inn på Kleppelundvegen i ca.1 km, før en ta av i rundkjøring ut på Verdalsvegen. Etter ca. 2 km tar en inn på Boreringen, så inn på Verdalsvegen igjen. Fortsett på Selevegen/ Fv510. Etter ca. 2,5 km svinger en inn på Gamle Tjeltavegen i 2,6 km før en tar inn på Varaheivegen i 700 m. Forsett på Ulvsberget, ta venstre inn på Nordsjøvegen og etter ca. 2 km ankommer dere Solastranden. 

Fra Sola til Stavanger bør en følge denne ruta: Ta nordøst inn på Nordsjøvegen ca. 1 km før en svinger inn på Erlingvegen i 1 km. Forsett på Kolnesvegen. I rundkjøring ut 2 avkjørsel til Sola Prestegårdsveg. Ta høyre, så høyre igjen i 2 km, så venstre og fortsett på Joavegen som går over til Fjordvegen. Ta inn på Eivindvegen, for så å svinge inn på Nesbuvegen/ Fv510. Etter 350 m, ta høyre, så venstre. Etter 1,2 km sving venstre inn på Nesbu Terrasse, så rett til høyre og fortsett på Nesbuvegen/fv510. Sving til venstre etter 600 m inn på Grannessletta. Ta av 4 avkjørsel og ut på Madlavegen. Ta til venstre. Ta så til høyre etter 10km inn på Madlavegen igjen. Følg skiltene til Stavanger. 

Her kan sykkelruten lastes ned eller skrives ut: 

https://goo.gl/maps/tN55DDQ8t1JqregFA

Opplevelser langs ruten

Neste etappe mot sør

Neste etappe mot nord