top of page
image001_edited.jpg

Egersund - Klepp

Etappe 7

Når en sykler fra Egersund til Jæren og Klepp, vil en sykle fra litt bratte svingete veier til at det føles som hele landskapet åpner seg når en kommer forbi Brusand og til Jæren. Her blir det høy himmel, vid horisont og et endeløst hav. Et utrolig flott lys og milevis med sandstrender og strender med bare rullesteiner som buldrer i bølgende.

Her vil dere også komme inn på deler av Nasjonal Turistveg Jæren. Den strekker seg fra Ogna og Bore og er 41 km lang. 

Beskrivelse av denne etappen: 

Følg Jernbaneveien /Fv44 ut fra sentrum, nordover på Jernbaneveien. Når en kommer til rundkjøring, følger en skilt Fv44 til Bryne/ Eigerøy. Ta så å sving rett høyre og følg skilt Steinnes camping / Bryne Fv44 over jernbanen. Fortsett så rett frem lang fjorden. 

Følg Jærveien og Fv44 forbi Hellvik og langs havet i ca. 20 km helt til Sirevåg. Sving til venstre og inn på Vågen. En er nå på Fv34. Etter 450 m svinger en til høyre og ut på Ognavegen i 650 m. Følg så Ognavegen langs strendene helt til dere treffer kryssende Nordsjøvegen/Fv44. Her tar dere venstre og følger Fv44/Nordsjøvegen i 21,2 km. Sving til venstre og inn på Nordsjøvegen/Fv507 i 17,9km. Sving til høyre og inn på Solavegen i 27 m før en svinger høyre og holder seg på Solavegen i 1,9 km. I rundkjøringen: Ta 1 avkjørsel ut på Kleppelundvegen og retning Klepp sentrum. 

Her kan sykkelruten lastes ned eller skrives ut

ikon.jpg
Lett tur
ikon8.jpg
66,1 km
Screenshot 2022-10-14 at 12.21.34.png
ikon4.jpg
0 - 75 moh.

Opplevelser langs ruten

Neste etappe mot sør

Neste etappe mot nord

bottom of page