top of page
image001_edited.jpg

Flekkefjord - Åna Sira - Sokndal

Etappe 5

Dette er den mest spektakulære sykkeldistansen langs sykkelruta. Bratt og krevende på noen områder, men tar pusten fra deg samtidig. Her finnes også en egen tunell med egne overnattingsplass til sykkelturistene. Hele turen med begge sykkelrutene er 59,9 km lang og tar ca. 4,5 time å sykle. 

Vi anbefaler flere stopp underveis, og at dere nyter den flotte naturen. 
 

Denne sykkelruta deles i to økter, da veiviseren ikke vil henvise til sykling i tuneller, men her går det parallelle tuneller, en for bil , og en for syklister. Tunellen er ca. 100 meter lang, med mange store åpninger til spektakulær utsikt. 

Beskrivelse av denne etappen: 

Ta vest på Bekkeveien/Fv44 mot Øvre Vollgate. Sving inn på Bekkeveien, men ta så rett til venstre i 1,7 km for så å svinge venstre igjen i kun 8 meter. Sving så høyre og inn på Svegeveien/fv44 til Sokndal via Åna - Sira. Ved Åna- Sira krysser en bro, samt fylkesgrensa Agder / Rogaland. 

Etter Åna- Sira er det en del stigning over fjellet før en begynner nedfarten til Åna- Sira, før en igjen skal opp bakkene mot Jøssingfjord og Helleren. Fra botnen av fjorden er det kraftige stigninger mot sykkeltunellen. Denne sykkeltunellen går parallelt med Fv44. 

Når en kommer opp forbi utsiktspunkt og vel ut av sykkeltunellen, er det kun nedoverbakker som teller. Her renner en ned på sykkel i over 5 km. 

Sykkelruten fra Flekkefjord til sykkeltunellen finner du på knappen, kart del 1.

Sykkelruten fra andre siden av tunellen til Sokndal finner du i knapp del 2.

ikon3.jpg
Krevende tur
ikon8.jpg
59,9 km
Screenshot 2022-10-14 at 12.21.01.png
ikon6.jpg
1 - 269 moh.

Opplevelser langs ruten

Neste etappe mot sør

Neste etappe mot nord

bottom of page