top of page
image001_edited.jpg

Klepp - Kvitsøy 

Etappe 9

Fra Klepp sykler dere langs havet og strender på Nord-Jæren via Randaberg og til nydelige Kvitsøy, Norges minste kommune i areal. 

Underveis kan dere velge å sykle til blant annet pulserende og urbane Stavanger, eller kanskje det heller frister med en sykkeltur ut til Tungenes Fyr som ligger ut mot havet i innseilingen til Stavanger by. Det går både bilferje og hurtigbåt til Kvitsøy fra fastlandet. Se lenger nede for lenger til ferjeruter/hurtigbåtanløp. 

Sykkelturen er 34,7 km og vi beregner ca. 2 timer uten stans. 

Beskrivelse av denne etappen: 

Ta Kleppelundvegen nordover. I rundkjøringen, ta 2 avkjørsel ut på Verdalsvegen. Neste rundkjøring, ta 3 avkjørsel og hold dere på Verdalsvegen i 1,8 km. Sving høyre inn på Boreringen, så rett venstre inn på Verdalsvegen igjen. Hold høyre 1,1 km. Ta venstre i 1,8 km. Så høyre og rett venstre og inn på Solvegen/Fv510 2,3 km. Følg så Fv510 og inn på Kleppevegen 1,8 km. Sving så høyre inn på Gamle Tjeltavegen 1,3 km. Så til høyre inn på Kleppevegen/Fv510 1,8 km. Sving så venstre inn på Nordsjøvegen (langs Sola Stranden) 3,2 km. Sving til venstre og hold deg på Nordsjøvegen 1 km. Sving venstre inn på Erlingvegen i 1 km. Fortsett rett frem på Kolnesvegen 190m. Ta til høyre og ta 3 avkjørsel i rundkjøringen og ut på Tanangervegen/Fv509 i 5,2 km. Over Hafrsfjordbrua. Ta 3 avkjørsel i rundkjøringen og ut på Kvernavik Ring i 71 m, ta så høyre og inn på Dugane i noen meter, så inn høyre og inn på Duganeveien i 120 m. Ta venstre inn på Kvernevikveien 1,3 km. Sving ventre og hold deg på Kvernevikveien 31 m. Hold venstre mot sving inn på Kvernbekkveien. Sving venstre inn på Kvernstien i 110 m. Hold høyre i 850 m. Svakt venstre inn på Visteveien i 1,5 km. Ta første avkjøring ut på Vistnesveien til kryss. Ta så høyre inn på Randabergveien, så venstre inn på Torvmyrveien og rett høyre igjen inn på Tungenesveien i 2,2 km. Sving så høyre inn på Randabergveien 850 m, sving så rett til høyre i 90 m, så høyre igjen og dere er fremme på Mekjarvik kai, som vil ta dere til Kvitsøy. 

I knappen merket kart kan du laste ned sykkelruten til mobil eller printe ut.

Når en ankommer Mekjarvik kai, så går det bilferje til Kvitsøy. For de som ønsker å heller sykle til Stavanger by, kan en ta hurtigbåten ut fra sentrum til Kvitsøy. Begge båtene tar med seg sykler. 

I knappen under finner dere rutetabeller for hurtigbåt og ferje til Kvitsøy.

ikon.jpg
Lett tur
ikon7.jpg
34,7 km
Screenshot 2022-10-14 at 12.21.57.png
ikon4.jpg
1 - 45 moh.

Opplevelser langs ruten

Neste etappe mot sør

Neste etappe mot nord

bottom of page