Sokndal

Oppdatert: feb. 9

- det gode liv -CITTASLOW Sokndal var i 2003 den første kommune i Norden som ble medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow. Tanken er å bremse litt på jaget, skru ned tempoet og prioritere livskvalitet og det gode liv. Vi har ingen turister - bare gjester! Besøk også de andre nordiske Cittaslowkommunene: Facebook – Nordisk nettverk Cittaslow. Velkommen til det gode liv!


“Kommer du på sykkel bør du stikke innom tunnellrasteplassen på vestsiden av Jøssingfjord. Muligheter for overnatting i hengekøyer inne i tunnelen. En unik opplevelse! ”

Opplevelser

Sokndal kirke. Sokndal har en flott trekirke fra 1803 med prekestol og altertavle fra 1600-tallet. Omvisning etter avale med med menighetskontoret, tlf. 51 47 70 03. Ruggesteinen på Indre Åmodt er Nord-Europas største bevegelige steinblokk, ca. 74 tonn. Ta turen videre innover på grusveien og du kommer til nedlagte Blåfjell Gruver etter ca. 3 kilometer. Lille Presteskjær Fyr ligger i havgapet utenfor Rekefjord. Tilgjengelig med båt og merket tursti fra Nordfjord. Fyret kan leies til møter, selskaper og overnatting. Et annet unikt sted er Helleren og Jøssingfjord. To gamle hus fra slutten av 1700-tallet under fjellveggen. Jøssingfjord er kjent fra «Altmark/Cossack-affæren» under 2. verdenskrig. Mange flotte merkede turløyper i området. Jøssingfjord Vitenmuseum vil ha byggestart i 2020, www.jossingfjord.no. Kommer du på sykkel bør du stikke innom tunnellrasteplassen på vestsiden av Jøssingfjord. Muligheter for overnatting i hengekøyer inne i tunnelen. En unik opplevelse! På det idylliske fiskerværet Nesvåg, finner du Nesvaag Sjø- og Motormuseum med samling av gamle båtmotorer, fiskeutstyr og maritime gjenstander. Muligheter for leie av robåter eller tur med fiskeskøyta MS Sjødis. Et stort regionalt motorsportsenter har byggestart i 2020, og vil stå ferdig til sommeren 20210. Anlegget ligger på Kroheia i Sokndal. På Rossland opplever du fruktbarhetskult, med gudehode, steinalter og blotingskar fra eldre jernalder – ca. 2.000 år gammelt.


Sogndalstrand er blant Rogalands mest besøkte reisemål.

Sogndalstrand

Sogndalstrand kulturmiljø ble fredet i 2005, den eneste by i Norge som er fredet. Trehusbebyggelse fra 1700- og 1800-tallet. Trivsel, miljø og kultur. Kulturhotell, landhandel, galleri, lakseelv, fiskerimuseum, skulpturmolo, utendørs amfi i stein, havrafting og golf. Gjestekai og moderne servicebygg. Gode turmuligheter i området. Sogndalstrand er blant Rogalands mest besøkte reisemål.


Naturopplevelser

Unike fiskemuligheter i innlandsvann, sjø og lakseelva Sokna. Muligheter for fisketurer og turkjøring med MS Sjødis og Sogndalstrand Havrafting. Moderne gjestekaier i Rekefjord og på Sogndalstrand. Badeplassen Linepollen er et flott rekreasjonsområde med kort vei fra kommunesenteret. Den flotte badeplassen Hammerhølen ved Nordsjøvegen i Åna-Sira. Flotte turmuligheter i en rekke merkede løyper, se Facebook – Opplev Sokndal. Lei deg en sykkel på Sogndalstrand, og ta deg en sykkeltur rundt omkring i Sokndal. Sokndal er en del av Magma Geopark, Unesco. www.magmageopark.com

Ut og spise Spisemuligheter hos Lille Haua, Kaffidyret i sentrum eller på Sogndalstrand Kulturhotell.

Shopping Koselige butikker i Hauge i Dalane og på Sogndalstrand, med trivsel og god service. Overnatting I Sokndal kan du velge overnatting på hotell i unike Sogndalstrand eller camping i hytte eller bobil. Ønsker du en helt unik overnatting, velg hengekøyer i tunnellrasteplassen i Jøssingfjord.


På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info


Det skjer

Mai 28 - 30. Sokndalsdagene. Bygdedager m/ handel, underholdning, liv og røre. Juli

16. Konsert med Henning Kvitnes og Gutta i bandet i Sogndalstrand Amfi. Arrangør: Amfiets Venner.

September / oktober 26 - 3. Kjærlighedsvego i Sokndal med en rekke små og store arrangement. 4. Markering av Frans av Assissi’s minnedag ved Fredsvarden på Myssa. I tillegg er det arrangement på Sogndalstrand Kulturhotell.

Turistinformasjon Gamleveien 20, 4380 Hauge i Dalane Tlf.: 51 47 06 00 postmottak@sokndal.kommune.no Informasjonsmateriell fås på Joker Åna-Sira, Sogndalstrand Kulturhotell, YX Sokndal og Bakkaåno Camping & Gjestegard. www.sokndal.kommune.no www.visitsokndal.no www.cittaslow.com


1,151 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kvitsøy

Utsira