top of page

Dresinsykling på Flekkefjordbanen

Oppdatert: 13. okt. 2022

Dette er den perfekte familieturen om du ønsker å gjøre noe alternativt til vanlige turer. Her får du oppleve den gamle Flekkefjordbanen. Turen gjøres med dresin fra Flekkefjord sentrum. Du får oppleve hele 17 bekmørke tuneller, flott natur og et meget behagelig fremkomstmiddel.


En tur fra Flekkefjord til Bakkekleivi Holdeplass (nesten helt til Sira stasjon) tar vanligvis 1,5 - 2 timer med normalt hyggetempo. En tur/retur på dresin vil normalt ta minimum 3 timer.

Flekkefjordbanen strekker seg fra Sira til Flekkefjord over 17 km.

I 1894 ble det vedtatt å bygge Egersund Flekkefjordbanen. Utbyggingen startet i 1898 banen ble åpnet i 1904 som en smalsporet jernbane.

I 1944 ble banen bygget om til normalspor og knyttet opp til Sørlandsbanen ved Sira stasjon. Samtidig ble strekningen Sirnes til Tronviken nedlagt. Denne strekningen ble senere tatt i bruk som vei og det er her dagens E39 går. Siste ordinære tog gikk 31.12.1990.Dresinleie

Dresinene våre - også kalt "skinnesykler" - er ikke slike "pumpedresiner" vi ser tegning av i Donald Duck. Vi har de mest moderne utgaver, tandemdresiner med plass til 3 personer, hvor 2 må sykle..... Det finnes også noen enkle dresiner med plass til en syklist og en passasjer.


Parkering gjøres ved Flekkefjord rutebilstasjon. Turen starter fra Flekkefjord stasjon og det første du opplever er en tunell som fører ut av Flekkefjord sentrum. Den er selvfølgelig bekmørk og virker ekstra lang da den er den første og det er en aldri så liten oppoverbakke. Videre oppover mot Sira passerer du mange holdeplasser som er godt vedlikeholdt av oss. Steinarbeidene ved banen og spesielt i tunellene er imponerende. Banen ligger høyt i terrenget og du har fin utsikt hele veien. Ved Flikkeid holdeplass treffer du på banens eneste vanntårn. Ved holdeplassen er det fint å ta seg en pause. Du er nå ferdig med oppstigningene. Sykler du videre får du oppleve banens lengste tunell som er 1.2 km lang. Turen slutter ved Bakkekleivi holdeplass. Her er det bare å snu dresinen og sykle tilbake. Det er trivelig å stoppe underveis. Flikkeid er en fin plass å nyte medbrakt niste. Returen fra Flikkeid er enklere da det er nedoverbakke hele veien. Her er det viktig å holde lav hastighet.

Det er mulig å forhåndsbestille dresintur.


Besøksadresse: 4402 FlekkefjordTelefon: +47 97 65 79 33

 

741 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Comments


bottom of page