top of page

Norsk Oljemuseum

Oppdatert: 9. feb. 2021

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne, interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden, hvordan petroleum blir funnet og produsert og hva disse ressursene brukes til.


“Norsk Oljemuseum gjennomfører dokumentasjonsprosjekter for å ivareta kulturminneverdier i olje- og gassektoren. ”

Besøk Museet midt i Stavanger sentrum

Norsk Oljemuseum i Stavanger er et moderne, interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden, hvordan petroleum blir funnet og produsert og hva disse ressursene brukes til. Ved presentasjon av originale gjenstander, modeller, film og interaktive utstillinger formidles historien om oljevirksomheten på norsk kontinentalsokkel. Museet gir også innsikt i teknologiutviklingen innen olje- og gassindustrien og hvordan denne næringen har påvirket det norske samfunnet.


Den norske oljehistorien startet midt på 1960-tallet da forhandlingene omkring delelinjen i Nordsjøen var avklart. I 1965 ble oljekontoret i Industridepartementet opprettet og første konsesjonsrunde ble utlyst. Museet viser den historiske utviklingen fra de første plattformene som boret i Nordsjøen, via stål- og betongplattformer utviklet og bygget i Norge – til moderne, fleksible produksjonsskip og undervannssystemer som ser ut til å være framtidens løsning på norsk sokkel.

Kontakt

Norsk Oljemuseum

Postboks 748 Sentrum – 4004 Stavanger

Telefon: +47 51 93 93 00

168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page