top of page

Kristiansand

Oppdatert: 10. apr.

Barnas ferieparadis! Kristiansand er Sørlandets hovedstad. Hit er det enkelt å komme og lett å trives. Kristiansand har i årtier vært nordmenns favoritt destinasjon for ferie og rekreasjon, og vi våger å påstå at vi er barnas ferieparadis.


Opplevelser

Kristiansand er stappfull av opplevelser for små og store. Mest kjent er Dyreparken med Kaptein Sabeltann, Kardemommeby og Hakkebakkeskogen. Men her finnes også et nytt og flott badeland på selveste Bystranda. Badeanlegg for folkehelse og velvære og tilbyr aktiviteter i vann og på land. En klatrepark har etablert seg som byens råeste lekeplass. Byen er definert som Barnas By, her er det utallige muligheter til gode opplevelser.


Kultur

Lenger ut på brygga på Odderøya ligger Kilden Teater- og Konserthus, et praktbygg som rommer våre fremste kulturinstitusjoner som Opera Sør, Agder Teater og Kristiansand Symfoniorkester.


Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som er forvandlet til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet åpnet mai 2024 og rommer Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg er det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.


Det arrangeres gratiskonserter på Fiskebrygga hver tirsdag gjennom sommeren og hver torsdag på Torvet. Disse er svært populære og det er alltid et yrende liv, god musikk og fullt av folk.

I det store utendørsamfiet på Kultursenteret Søgne gamle prestegård opptrer kjente norske artister om sommeren. I tillegg er det ofte utstillinger og aktiviteter for store og små i kultursenteret, bygdemuseet og området rundt.

I vakre og landlige omgivelser på Kultursenteret Søgne gamle prestegård kan du oppleve kunst- og historiske utstillinger hele året. En utstilling om steinalderen forteller om funnet av Norges eldste hodeskalle til en ung jente som har fått navnet «Sol», og som er ca 9.800 år gammel. Inne i fjellet bak kultursenteret er Hitlers hemmelige våpen på Sørlandet utstilt: en enmanns ubåt kalt Biber (bever)


Strandpromenaden

Ta en vandring langs den nydelige Strandpromenaden, blant småbåter i båthavnene og kunst langs veien. Ta en tur innom Festningen og få utsikt over Østre Havn. Promenaden kan ende på Fiskebrygga i Vestre Havn, der man kan kjøpe deilig sjømat, bare nøye seg med smaksprøver, eller sitte på bryggekanten med en iskrem mens båtlivet glir forbi gjennom Gravanekanalen.

Hav og hei

Naturopplevelsene finnes tett på byen Kristiansand. Odderøya i det sydvestlige hjørnet og Baneheia i nordøst byr på flotte turstier, fine badeplasser og både natur og kultur.


Ravnedalen er en praktfull park, anlagt av General Oscar Wergeland og et flott endepunkt etter en tur i Baneheia. Her arrangeres konserter, quiz og bokbad gjennom hele sommeren.


Det finnes båter som tar deg ut til øyene om sommeren og gjennom Blindleia helt til Lillesand. Skjærgården vår bare MÅ oppleves.

 

Rutebåten fra Høllen bringer deg ut til den pittoreske uthavna Ny-Hellesund. Her kan du gå i land på Helgøya og nyte panoramautsikten utover Skagerak på toppen av kystfortet fra andre verdenskrig, som er intakt med sine kanoner i kasematter. 

 

I Høllen kan man også vandre langs den nye strandstien mot Åros, en flott og lett tilgjengelig tur som passer for alle. Høllegada er en pittoresk samling av gamle og godt bevarte trehus som alle fremdeles er bebodd.

 

Rett ved Nordsjøvegen, på vei vestover mot Søgne, finner du friluftsparken Helleviga. Her kan du bade på små sandstrender, sole deg på svaberg, følge merkede turstier eller overnatte i gapahuker. Vi må også trekke fram den flotte strandstien i Søgne som strekker seg fra Åros camping til Høllen


Ut å spise

Kristiansand har et vell av restauranter som avspeiler både det kortreiste og lokale samt mat fra alle verdenshjørner. Om sommeren er det ekstra hyggelig å sitte på en av de mange restaurantene på Fiskebrygga, og nyte god sjømat eller bare en enkel pizza.


Det skjer Det skjer alltid noe i Kristiansand! Festivaler, sommermarkeder, messer, utstillinger, konserter, forestillinger, idrettsarrangementer og mye mer. Følg med på www.visitkrs.no og sjekk kalenderen. Her er det noe for alle!


Turistinformasjon Rådhusgt. 18, 4611 Kristiansand turistinformasjon@kristiansand.kommune.no

Tlf.: 38 07 50 00 Åpent hele året, www.visitkrs.no

1 173 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Comments


bottom of page