top of page

Oppdatert: 12. apr.

Opplev høy himmel, vakre strender, levende landbruk, spennende museer og flere kulturskatter.


Opplevelser


Hå gamle prestegard

Er en kunst- og kulturinstitusjon som ligger helt ute ved havet. Her finner du et variert og spennende utstillingsprogram med norske og internasjonale samtidskunstnere. Du kan også ta en tur i kunstbutikken, bokhandelen eller besøke den koselige kafeen. De verneverdige bygningene på gården har blitt restaurert og bevart for å gi deg et innblikk i livet på Jæren gjennom tidene.


Obrestad Fyr

Lligger spektakulært til på en høyde ut mot den mektige Nordsjøen. Fyret er i dag et museum og et kulturminne som forteller om livet ved fyret gjennom flere generasjoner. Du kan også overnatte i de moderne fyrboligene.

 

Friluftsfyret Kvassheim

Byr på spennende utstillinger om redningshistorien på Jæren, kafé og flotte turmuligheter langs havet. Assistentboligen leies ut til overnatting. Universell utforming. Mer info: www.jarenfri.no 

 

Vitengarden

Midt i matfatet på Jæren ligger Vitengarden, et av hovedanleggene til Jærmuseet. Vitengarden er et vitensenter og museum som har blitt kronet med titler som «Årets museum i Norge» og «Barnas beste museum». Her finner du interaktive utstillinger, kafe, museumsbutikk og en besøksgård. Mer info: www.vitengarden.no

Grødalandstunet

Dette er et av de fineste og best bevarte gårdsanleggene i Rogaland! Mer info: www.grodaland.no

 

Nærbøparken

En grønn perle i hjertet av Nærbø. Midt i Nærbøparken finner du en andedam og en kafe. Mer info: www.narboparken.no

 

Varhaug Gamle Kyrkjegard

Det lille hvite kapellet ved havet på Varhaug er et populært fotomotiv. Kapellet er åpent søndager fra palmesøndag til allehelgensdag.

 

Madland hamn

Unik rasteplass ved havet med toalettbygg kledd med fasadestein som lyser i mørket. Nede i havnen er det også ei stormhytte.

 

SØREHÅ

Brusand, Ogna og Sirevåg er tre vakre bygder med spektakulært landskap som ligger der Jæren møter Dalane. Her finner du lange, hvite sandstrender, lune viker og kupert fjellandskap. Test ut golfbanen på Ogna, surfeforholdene på Brusand eller fiskelykken i Ognaelva. Opplev den unike stemningen på Ogna scene eller nyt lokal mat på et av de koselige spisestedene. I SØREHÅ kan du overnatte i alt fra fyrboliger til tretopphytter. Idylliske Sirevåg havn tilbyr hotellovernatting og bobilparkering. Det finnes også flere campingplasser og leirsted her.

Friluftsliv


Turområder

Sjekk ut Kongevegen, Vestlandske hovedvei, Hanabergmarka, Smøråsen, Synesvarden landskapsvernområde og jærstrendene.

 

Badeplasser. Sjekk ut Ognasanden, Holmasanden, Brusand strand og Refsnes strand.


Turistinformasjon

Hå kommune Tlf: 51 79 30 00


1 364 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page