top of page

Living History på Karmøy

Oppdatert: 11. mai 2020

Det er Karmøys rike kulturarv som byr på identitet og unik karakter.

Som besøkende kan du aktivere historier ute i kulturmiljøet og få en opplevelse av fortidens hverdagsliv. Living History og rollespill brukes i vår interaktive formidling for å gi deg en følelse av å reise tilbake i tid.

På Avaldsnes kan du kle deg ut å være viking og arkeolog for en dag, du kan møte vikinger til omvisning og aktiviteter på vikinggården, ta del i vikingfestival og middelalderfestival.

I de idylliske gatene i Skudeneshavn kan du møte skikkelser fra storhetstiden på 1800-tallet, både i form av skuespillere (søndager i juli) og med appen Tilbakeblikk (hele året, gratis). Et fascinerende innblikk i kystkulturhistoriens personlige historier og utvikling med de vakre hvite husene som kulisser. Her kan du til eksempel møte på selveste symbolet på Skudeneshavn, gallionsfiguren Damå i parken, bli med på tegnekurs med kunstmaleren eller bære melsekker for tjenestejenta.

Velkommen til en spennende tidsreise! www.visitkarmoy.no


Det skjer

April / mai 30. - 2. Karmøygeddon Metal Festival Kopervik. www.karmoygeddon.no Juni 4. - 7. Vikingfestival i vikingenes hjemland! På historisk grunn på Avaldsnes kan du være med på Vestlandets største vikingfestival. Kom og opplev vikingers dagligliv og besøk vikingmarkedet. Se smeden i arbeid og vikinger i kamp, hør vikingmusikk og sagafortellinger, eller prøv ulike aktiviteter som bueskyting og gjøgling! www.vikingfestivalen.no Juli 2. - 5. SKUDEFESTIVALEN. Vestlandets største kystkulturmønstring med båter av alle kategorier - trebåter, veteranbåter, lystbåter, småbåter og seilskuter. Det yrer av liv rundt markedsbodene på torget og håndverkere demonstrerer gamle arbeidsmetoder tilknyttet sjøen og båtlivet. I gamlebyen er det en rekke kunstutstillinger. Det er underholdning på dag og kveldstid – av lokale og internasjonale artister. www.skudefestivalen.no Juli / august 30. - 2. Fiskeridagene er en festival der fiske står i høysete. Spennende havfiskekonkurranse, deilig mat, tivoli og boder, samt underholdning for barn og voksne. www.fiskeridagene.no September 6. Middelalderfestival på Avaldsnes gir et innblikk i den spennende historien i tidsrommet 1100 – 1400. Her kan en møte både gjøglere, riddere og musikere, danse middelalderdans og ta del i leker. www.opplevavaldsnes.no 12. - 13. VISNES MARKNADEN. Aktiviteter for store og små i tråd med gamle tradisjoner i Fransahagen,Visnes Gruveområde. Marknadsfest med aktivitetsdag og konsert lørdag, og tradisjonell marknadsdag med salgsutstillinger, kunst og håndverk og lokalprodusert mat søndag. November 4. - 7. Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival (SILK) sprer leseglede ved å benytte de mange spennende lokalene i Skudeneshavn til å arrangere en god møteplass for kulturelle opplevelser. www.silkfestival.no


Turistinformasjon Nordvegen Historiesenter 4262 Avaldsnes Tlf. 52 81 24 00 post@opplevavaldsnes.no Karmøy rådhus 4250 Kopervik, Tlf. 52 85 75 00 servicetorg@karmoy.kommune.no Skudeneshavn Torget. Tlf. 52 85 80 00 turist@karmoy.kommune.no Oasen Storsenter Norheim. Tlf. 52 83 10 89 informasjonen.oasen@olavthon.no Åpningstider se: www.visitkarmoy.no


26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page