Eigersund

Oppdatert: juni 4

Egersund byr på et stort utvalg tilrettelagte muligheter for å oppleve kyst, by, skog og fjell - på en og samme dag! Utforsk et variert landskap og en sjarmerende trehusbebyggelse i gamlebyen.HISTORISK VEL BEVART TREHUSBEBYGGELSE Opplev minst 10 ulike arkitektoniske stiler i en liten og sjarmerende by! I sentrum kan du finne eksempler på arkitektur i blant annet Louis Seize, sen-empire, jugend og ny klassisisme. Bli med på en Musikkstund i kirken - den eldste bygning i byen. Ta en guidet byvandring i sentrum eller utforsk byen på egenhånd ved bruk av en brosjyre eller app! Disse stedene er verdt et besøk, mens du er i sentrum: - Kulturkvartalet, Strandgaten og gjestehavnen - Hauen og sjokoladefabrikker - Koselige nisjebutikker, kaféer og restauranter i gågaten - Lokalt ullverksted hvor du kan lage din egen suvenir - Dalane Folkemuseum på Slettebø og Fayancemuseet midt i sentrum. - VR-utstilling på Turistinformasjonen / Magma Geopark sine lokaler

“..visste du at Eigersund kommune strekker seg over deler av Magma Geopark som har UNESCO Global Geopark status? Opplev de unike lokalitetene til geoparken i Egersund: trehusbebyggelsen i sentrum, Eigerøy fyr, Ytstebrød, Auglend friluftsområde og ikke minst Trollpikken!”

Aktiviteter

SENTRUMSNÆRE UTSIKTSPUNKTER OG TUROMRÅDER Variert natur i Egersundsområdet innbyr til vandre- og sykkelturer. I kort avstand fra sentrum finner du flotte utsiktspunkt og tilrettelagte stier i skogen. Varberg er et av de mest populære områdene for korte turer og en storslått utsikt ut over sentrum, innseilingen til byen og distriktet. Dette byfjellet er lett tilgjengelig og passer for alle aldersgrupper. Disse spennende lokalitetene kan du nå til fots eller på sykkelsete (sykkelen kan du leie på Turistinformasjonen): - Vannbassengan - Elverhøy og den nye Elveparken - Trollpikken, kan kombineres med flere turmål - Lindøy batteri og Kontrari-toppen - Fotlandsfossen UTALLIGE MULIGHETER FOR UTEAKTIVITETER PÅ EIGERØY Kystlandskapet på Eigerøy og turmulighetene langs idylliske nora- og søra sundet anbefales på det sterkeste. Her finner du innholdsrike friluftsområder som passer for ulike aktiviteter som fiske, bading, camping og mye mer. Den største badeplassen i kommunen er Skadbergsanden med over 500 meter langgrunn sandstrand og lave sanddyner. Lokaliteten er tilrettelagt for ballsport, barnelek og piknik - perfekt for hele familien! Egersund er også kjent for sin unike steinsort anortositt. Store felt av denne typen stein finnes kun her, i Canada og på månen! Ta turen til Eigerøy fyr og bli kjent med anortosittens spesielle historie. En perfekt kveldstur for å se sola gå ned i havet. Turen passer for alle aldersgrupper og bli gjerne med på en guidet tur med Magma Geopark og besøk selve fyrtårnet! Andre steder og aktiviteter: - Auglend og Vandringshavn turområde - Ytstebrød turvei - Dersom du kommer med en båt, er det absolutt verdt å besøke Skarvøya og Vibberodden fyr - Bli med på en guidet fisketur ut på havet - Lei en kajakk, padlebrett eller prøv coasteering i det vakre landskapet vårt DEN PERFEKTE DAGSTUREN - GAMLE JÆRBANEN En utmerket dagstur til fots eller med sykkel, byr på flere fine stoppesteder med flott utsikt. Veien bukter seg mellom og gjennom knauser og berg hele veien til Hellvik, ca. 8 km. Passer for alle aldersgrupper. Turen kan kombineres med topptur til Launesfjellet med en fantastisk utsikt ut over Eigerøya. Langs turveien Gamle Jærbanen finner du Maurholen Stasjon. I dag leies lokalet ut for overnatting og private arrangement. Tips til flere turer, kart og brosjyremateriell får du på Turistinformasjonen ved Magma Geopark, Elvegaten 23.


Shopping

Stort utvalg og korte avstander Å handle i Egersund er en sansefryd for øyet, både i og utenfor butikkene. Butikker i smale gater med små gamle trehus og kjøpesenter nesten vegg i vegg. Egersund er kjent for shopping i trivelig atmosphære og ikke minst den yrkesstolte servicen i butikkene. Egersund har også koselige kafeer, med noen lune bakgårder og terasser. I gågaten finnes også to sjokoladefabrikker som byr på søte sjokoladefristelser og opplevelser. I gåavstand finner du et kjøpesenter og det historiske fayancemuseet, i samme bygning Egersund Fayancefabrikk var i sin tid. Forvent noe ekstra når du besøker Egersund sentrum!


På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info

Det skjer

Juni 11. - 14. Dalane Bluesfestival. Opplev lokale, nasjonale og internasjonale artister. 25. - 5.7 Egersundsugå en uke med mye morro for både liten og stor, bla. fiskeriets dag, vannaktivitetens dag og barnas dag. Juli 2.-5. Egersund Visefestival gir deg stor sommerstemning i liten by. Konserter blir spilt på scener, i smau, og på kai til de sene nattestimer. Oktober 3. Høstmarken et stort mangfold av dyr, mat og kjekke aktiviteter i Egersund sentrum. 16. Kulturnatt: konserter, kunstutstilling og aktiviteter rundt om i sentrum. Desember 3.-6. & 10-13 Julebyen omkranset av små trehus og en koselig atmosfære finner du julebyen med lukter, smaker og lyder som får deg i den rette stemningen.

For mer info om spisesteder og overnatting se www.visitegersund.no


Turistinformasjon Elvegaten 23, 4370 Egersund Tlf.: 474 88 409 turistkontoret@eigersund.kommune.no www.visitegersund.no Åpent: 01.06-31.08, man. - lør. 10 - 16.


Nordsjøvegen magasinet

OPPLEVELSER SOM SOM PERLER PÅ EN SNOR

Nordsjøvegen byr på et stort mangfold av opplevelser langs hele reiseruten. Bruk en dag, en uke eller en måned. Uansett hvor lang din reise blir, vil du oppleve et stort mangfold av opplevelser.

 

Les magasinet online

 

Kontakt oss 

På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info 

Nordsjøvegen
Grenseveien 21, 4313 Sandnes
Telefon: 47 30 70 75
E-post: post@nordsjovegen.no

 

© 2020 Nordsjøvegen. DesignStrek