top of page

Eigersund

Oppdatert: 16. feb. 2022

Egersund byr på et stort utvalg tilrettelagte muligheter for å oppleve kyst, by, skog og fjell - på en og samme dag! Utforsk et variert landskap og en sjarmerende trehusbebyggelse i gamlebyen.


Opplevelser


Historisk vel bevart trehusbebyggelse Opplev minst 10 ulike arkitektoniske stiler i en liten og sjarmerende by! I sentrum kan du finne eksempler på arkitektur i blant annet Louis Seize, sen-empire, jugend og ny klassisisme. Bli med på en Musikkstund i kirken - den eldste bygning i byen. Ta en guidet byvandring i sentrum eller utforsk byen på egenhånd ved bruk av en brosjyre eller app!


Prøv også vår nye kultursti med byhistoriske skilt – en rute med 14 skilt midt i den gamle trehusbebyggelsen. Mange flotte bilder fra arkivene til Dalane Folkemuseum kan du oppdage langs denne ruta, i tillegg til interessante fakta og kuriositeter. Kulturstien passer for alle som ønsker en koselig spasertur samtidig som de blir litt bedre kjent med Egersund sentrum. Avslutt turen med å gå opp til Varberg og helleristningene. Etter byvandring, anbefaler vi et besøk på Fayancemuseet. Her kan du ta deg en kopp kaffe og nyte uteområdet i Elveparken som er rett i nærheten.

“..visste du at Eigersund kommune strekker seg over deler av Magma Geopark som har UNESCO Global Geopark status? Opplev de unike lokalitetene til geoparken i Egersund: trehusbebyggelsen i sentrum, Eigerøy fyr, Ytstebrød, Auglend friluftsområde og ikke minst Trollpikken!”

Aktiviteter

Utallige muligheter for uteaktiviteter på Eigerøy. Kystlandskapet på Eigerøy og turmulighetene langs idylliske nora- og søra sundet anbefales på det sterkeste. Her finner du innholdsrike friluftsområder som passer for ulike aktiviteter som fiske, bading, camping og mye mer. Den største badeplassen i kommunen er Skadbergsanden med over 500 meter langgrunn sandstrand og lave sanddyner. Lokaliteten er tilrettelagt for ballsport, barnelek og piknik - perfekt for hele familien!


Egersund er også kjent for sin unike steinsort anortositt. Store felt av denne typen stein finnes kun her, i Canada og på månen! Ta turen til Eigerøy fyr og bli kjent med anortosittens spesielle historie. En perfekt kveldstur for å se sola gå ned i havet. Turen passer for alle aldersgrupper. Du kan også bestille overnatting i Eigerøy fyrvokterbolig. Åpen kafe søndager i sommersesongen.


Den perfekte dagsturen - Gamle Jærbanen

En utmerket dagstur til fots eller med sykkel, byr på flere fine stoppesteder med flott utsikt. Veien bukter seg mellom og gjennom knauser og berg hele veien til Hellvik, ca. 8 km. Passer for alle aldersgrupper. Turen kan kombineres med topptur til Launesfjellet med en fantastisk utsikt ut over Eigerøya. Langs turveien Gamle Jærbanen finner du Maurholen Stasjon. I dag leies lokalet ut for overnatting og private arrangement. Ønsker du å få mer ut av turen ved å lære noe nytt om miljøet rundt deg, last ned Magma geopark app og finn en Treasure Hunt som heter Geobike Egersund – Hellvik.


Den ikoniske trollpikken

Trollpikken ble verdensberømt i 2017 da noen bestemte seg for å kutte den ned fra fjellet der den hadde skjult seg i nesten 10 000 år. I dag er det en flott tur å gå til med familien eller venner, og verdt å få med seg om man er i Egersund. Ta med badedrakt om sommer - det er gøy å bade i små jettegryter som du kan finne på vei til Trollpikken.

Du kan enten kjøre eller sykle for å komme deg til Trollpikken. For en mer interaktiv og lærerik opplevelse, last ned Teachout appen og bli med i en Treasure Hunt som heter Trollpikken.


Lek langs kysten!

Lei en kajakk eller SUP-brett og legg ut på en oppdagelsesferd langs kysten eller padle på en av 6000 innsjøer i Magma Geopark. Du kan også bli med på tur ut i havgapet for å leke i sjøen.


Shopping

Stort utvalg og korte avstander Å handle i Egersund er en sansefryd for øyet, både i og utenfor butikkene. Butikker i smale gater med små gamle trehus og kjøpesenter nesten vegg i vegg. Egersund er kjent for shopping i trivelig atmosfære og ikke minst den yrkesstolte servicen i butikkene. Egersund har også koselige kafeer, med noen lune bakgårder og terasser. I gåavstand finner du et kjøpesenter og det historiske fayancemuseet, i samme bygning hvor Egersund Fayancefabrikk var i sin tid. Forvent noe ekstra når du besøker Egersund sentrum!

Det skjer

Egersund er kjent for sin koselige og tradisjonsrike Juleby, men det skjer mye gjennom hele året! Egersund Visefestival, Dalane Bluesfestival, Egersundsugå, Høstmarken og mange flere konserter, utstillinger og verksteder.

Følg med på vår kalender www.visitegersund.no


Turistinformasjon

Jernbaneveien 18, Egersund

Åpent i sommersesongen, man - lør. 10-16. Tlf.: 474 88 409 turistkontoret@eigersund.kommune.no www.visitegersund.no


1 543 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

bottom of page