top of page

Farsund og Lista

Oppdatert: 6. mar.

Milevis med strender og plass til alle.


Opplevelser


Lista Fyr ble tent første gang i 1836. I en periode fantes 3 fyrtårn på stedet for å skille dette fyret fra andre. På det tidspunktet var Lista Fyr verdens største fyrstasjon! De to fyrfundamentene er gravd frem og er synlige. Ved Lista fyr finnes også Kunstpunkt Lista, det nasjonale Besøkssenter våtmark Lista, Lista Fuglestasjon, sykkelutleie, overnatting i fyrleiligheter, gavebutikk og kafe.

Listastrendene

Kilometerlange sandstrender med hvit og myk puddersand strekker seg langs kysten av Lista. Strendene er populære badesteder og turområder året rundt. Farsund bystrand ligger i gangavstand fra sentrum med stupetårn og unik sauna med utsikt over fjorden.

Se www.farsundbadehus.no for mer informasjon.

Sykling i Farsund

Opplev unike Lista fra sykkelsetet. Vita Velo Vest-Lista traseen følger en skiltet sykkelrute gjennom utvalgt kulturlandskap mellom Lista fyr og Varnes Fyr. Vita Velo Huseby traseen tar deg igjennom sanddynelandskapet ved Husebybukten og Lomsesanden. Det er utleie av el-sykler og vanlige sykler på Lista Fyr hele året, og fra Turistinformasjonen om sommeren.

Se https://syklingifarsund.no/ for mer informasjon.

Loshavn og Eikevåg

Idylliske uthavner fra seilskutetiden med noe av den best bevarte trehusbebyggelsen på Sørlandet. Stedene var viktige kaperhavner under Napoleons krigen 1807-14. Kaperhistorien lever i beste velgående med arrangementer og aktiviteter for store og små i Farsund sentrum sommerstid. Vestagdermuseet Lista på Nordberg Fort

Lista har en lang, spennende og variert historie. Vest-Agder-museet Lista formidler denne historien gjennom sine mange utstillinger, samlinger og anlegg. På Pennefeltet kan du se helleristninger fra bronsealderen.

Åpent hver dag i sommersesongen med aktiviteter for barn, kafe og flott turområde.

Byguiding og shopping

Fra mandag til lørdag fra siste uke i juni til og med den første uken i august kan du møte Norges eneste kvinnelige vekter i Farsunds gater, med tent lampe og morgenstjerne. Du inviteres til en fantastisk rundtur i byen med vekteren som guide. Farsund har trivelige handelssentre på Vanse og i Farsund, med et mangfold av nisje-butikker og eget shoppingsenter i sentrum.


Turområder

Den populære Kyststien strekker seg fra Loshavn i øst til Varnes i vest. I Farsund finner du milevis med merkede turstier. Se www.listerfriluft.no for mer informasjon.


Fiske

Gode muligheter for fiske i ferskvann og i sjøen. For organiserte havfisketurer ta kontakt med turistinformasjonen. Se www.inatur.no og www.listerfriluft.no for mer informasjon.


Vannsport

Gjennom hele året er det mulig å utøve vannsport og aktiviteter i havet: kajakk, SUP, kite, vind og bølgesurf er av de mest populære. Det er utleiemuligheter og kurstilbud fra nybegynnere og oppover se Surf Lista, Lista Surfing, Surf i Sør og BUA i Farsund


Det skjer

Arrangementkalender med konserter, festivaler, teater og aktiviteter finner du på www.visitfarsund.no

Turistinformasjon

Besøksadresse: Flere ubemannede turistinformasjon steder i kommunen og bemannet turistinformasjon på Lista fyr.

Tlf.: 906 12 688,


Lista fyr informasjonssenter

Åpent hele året

2 638 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Kvitsøy

Utsira

Comentarios


bottom of page