Farsund og Lista

Oppdatert: 4. juni 2020

Milevis med strender og plass til alle.“Loshavn og Eikevåg er idylliske uthavner fra seilskutetiden med noe av den best bevarte trehusbebyggelsen på Sørlandet.”

Opplevelser


Lista fyr

Lista fyr ble tent første gang i 1836. I en periode fantes 3 fyrtårn på stedet for å skille dette fyret fra andre. På det tidspunktet var Lista Fyr verdens største fyrstasjon! De to fyrfundamentene er gravd frem og er synlige. Ved Lista fyr finnes også Kunstpunkt Lista, det nasjonale Besøkssenter våtmark Lista, Lista Fuglestasjon, sykkelutleie, gavebutikk og kafe. Listastrendene

Kilometerlange sandstrender med hvit og myk puddersand strekker seg langs kysten av Lista. Strendene er populære badestrender og turområder året rundt. Kyststien strekker seg fra Loshavn i øst til Varnes i vest. Listatrendene er i tillegg kjent for gode surfeforhold med områder fra alt fra nybegynnere til viderekomne.

Sykling i Farsund

Vita Velo sykkeltrase fra Lista fyr til Varnes fyr er en av de mange populære sykkelrutene i kommunen.

Det finnes sykkelutleie på turistinformasjonen i Farsund by og på Lista Fyr.

Se mer om sykkelkommunen Farsund på https://syklingifarsund.no/

Loshavn og Eikevåg

Idylliske uthavner fra seilskutetiden med noe av den best bevarte trehusbebyggelsen på Sørlandet. Stedene var viktige kaperhavner under Napoleons krigen 1807-14. Kaperhistorien lever i beste velgående med arrangementer og aktiviteter for store og små i Farsund sentrum sommerstid. Vestagdermuseet Lista

Museet på Nordberg Fort har en lang, spennende og variert historie. Vest-Agder-museet Lista formidler denne historien gjennom sine mange utstillinger, samlinger og anlegg. På Pennefeltet kan du se helleristninger fra bronsealderen. Åpent hver dag i sesongen med aktiviteter for barn, kafe og flott turområde. Byvandring

Fra mandag til lørdag fra siste uke i juni til og med den første uken i august kan du møte Norges eneste kvinnelige vekter i Farsunds gater, med tent lampe og morgenstjerne. Du inviteres til en fantastisk rundtur i byen med vekteren som guide.


Turområder

I Farsund finnes mange turområder med flere kilometer merkede turstier. Bøensbakken Framvaren - tilrettelagt turvei i spektakulære omgivelser med god utsikt over fjorden Framvaren. En rundtur på sykkel fra Hanesund, opp Bøensbakken, ned Kjerringdalen over Ravneheia ned til Hanesund er også å anbefale. Se www.listerfriluft.no for mer informasjon.


Badeplasser

Besøk Farsunds bystrand, Badehuset 3 – med stupetårn, sandstrand samt gammelt verneverdig garderobeanlegg i gangavstand fra Farsund Sentrum. Venneforeningen har bygget en badstu med fantastisk havutsikt. Kommunen har mange badeplasser i både ferskvann og sjø, som f.eks. Haviksanden, Kviljosanden, Bausje, Hanangervannet, Straumen og Ugjell. Se www.listerfriluft.no for mer informasjon.

Fiske

Gode muligheter for fiske i ferskvann og i sjøen. For organiserte havfisketurer ta kontakt med turistinformasjonen. Se www.listerfriluft.no for mer informasjon.


Shopping

Farsund har trivelige handelssenter på Vanse og i Farsund, med et mangfold av butikker.

På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info


Det skjer

Februar

27 - 29. Damenes weekend

Mai

30 Farsund Maraton. Avlyst pga Covid- 19

Juni

25 - 28 American Festival. Avlyst pga Covid-19

Juli

9 - 12 Kaperdagene. Avlyst pga Covid-19

14 Kapernatt/ sjøslag. Avlyst pga Covid-19

25 Borhaugdagene. Avlyst pga Covid- 19

August

27 - 30. Farsund Folk Festival

Turistinformasjon

Lista fyr informasjonssenter er åpen hele året. Flere ubemannede turistinformasjons-steder i kommunen Tlf.: 906 12 688, E-post: post@listafyr.no www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/farsund-lista/

783 visninger0 kommentarer

Nordsjøvegen magasinet

OPPLEVELSER SOM SOM PERLER PÅ EN SNOR

Nordsjøvegen byr på et stort mangfold av opplevelser langs hele reiseruten. Bruk en dag, en uke eller en måned. Uansett hvor lang din reise blir, vil du oppleve et stort mangfold av opplevelser.

 

Les magasinet online

 

Kontakt oss 

På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info 

Nordsjøvegen
Grenseveien 21, 4313 Sandnes
Telefon: 47 30 70 75
E-post: post@nordsjovegen.no

 

© 2020 Nordsjøvegen. DesignStrek