Flekkefjord

Oppdatert: 4. juni 2020

Sørlandsidyll mellom bratte fjell


Opplevelser


Dresinsykling på historiske Flekkefjordbanen Dresinsykling er én av Flekkefjords mest populære aktiviteter for både store og små. Den arkitektoniske konstruksjonen av banen er imponerende i seg selv, men man vil også bli betatt av den vakre naturen. Banen smyger seg forbi innsjø, fjord, fjell og bebyggelse. Syklene er tandem og kan ta tre personer. Avgang 2 ganger pr dag hele sommeren. Det kan også bestilles tur resten av året. Andre opplevelser mens du er her… • Shopping • Hollenderbyen og gatekunst • Kaféer og restauranter Brufjell og de ikoniske Brufjellhålene Turen til Brufjellvarden er en enestående vandring gjennom gammel skog og kulturlandskap til et av områdets flotteste utsiktpunkter. Lista, Hidra og store deler av kysten ligger for dine føtter. Ta turen videre til Brufjellhålene og stikk innom den vakre lille rullesteinstranda ved Roligheten på veien hjem. Turen bør gjennomføres på en tørr dag. Her må man klatre ned langs bratte fjellsider ved hjelp av kjetting og bolter – det er definitivt verdt det! Andre turmål på ruta… • Brufjellhålene • Brufjellsvarden • Sandviga


Hidra

Vakre og pittoreske Hidra. Kanskje Nordens vakreste øyparadis, og du finner det rett utfor Flekkefjord! Her finner du mange spennende attraksjoner å utforske; storslått turterreng, fiskeutsalg, badeplasser, brukskunst., lokal mat-opplevelser, krigsminner, museum og små klynger av vakker gammel trehusbebyggelse. I Kirkehamn finne rdu nydelige små gallerier og butikker hvor man får kjøpt brukskunst, inhteriør, gaveartikler og en kopp kaffe og litt å bite i.
Historiske Hollenderbyen

På 15-, 16-, og 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. Behovet for råvarer i hjemlandet var enormt. Den dag i dag er det Flekkefjordseik og byggmasse av gråstein fra Flekkefjord som bærer deler av Amsterdam. Hollenderne har også satt sitt preg på Flekkefjord og flekkefjæringen, f.eks. har gamlebyen i Flekkefjord fått kallenavnet Hollenderbyen. På kulturstien får du et innblikk i bydelens historie og utvikling. Hollenderbyen har også blitt et stort utendørs galleri for gatekunst der nye tanker møter gamle tradisjoner. Hvert år introduserer vi nye nasjonale og internasjonale verk og kunstnere som er med og beriker denne vakre bydelen.

Kulturstien kan oppleves kronologisk i henhold til kartet, eller i ditt eget tempo og rekkefølge. Kart kan lastes ned fra www.flekkefjord.no eller hentes på turistkontoret.

Mens du er i Hollenderbyen…

• Krambu og kafé

• Flekkefjord museum
Ut og spise

Flekkefjord har et godt utvalg i spisesteder, enten du er glad i lokale matopplevelser, husmannskost, steinovnsbakt pizza og sandwich, bruschettas eller kinamat. På www.smaabyenflekkefjord.no/spisesteder finner du full oversikt over byens spisesteder.


Shopping

Flekkefjord er perfekt for shopping. Her ligger over 100 butikker innenfor 5 minutters gange, enten du liker deg i koselige nisjebutikker eller handlesenter. Besøk www.smaabyenflekkefjord.no/shopping


Annen info

Besøk eller gå inn på listerfriluft.no/friluftsaktiviteter/flekkefjord og få mer informasjon om våre store utvalg av bobil- og båtanlegg og ikke minst våre mange badeplasser. Kommer du med sykkel og trenger tur tips, er det bare å ringe oss på turistkontoret.


På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info


Det skjer

Gjennom hele året er Flekkefjord spekket med aktiviteter og festivaler for små og store. Barnefestival, Norges eldste rockefestival, folkefester, konserter, teater og mye mer. Se hva som skjer på www.flekkefjord.no


TURISTKONTOR Flekkefjord kultursenter SPIRA, Elvegaten 1, 4400 Flekkefjord Tlf: 38 32 80 81 Sommersesong: juni - august, mandag - lørdag touristflekkefjord@smaabyen.no www.smaabyenflekkefjord.no www.visitnorway.com/flekkefjord


481 visninger0 kommentarer

Nordsjøvegen magasinet

OPPLEVELSER SOM SOM PERLER PÅ EN SNOR

Nordsjøvegen byr på et stort mangfold av opplevelser langs hele reiseruten. Bruk en dag, en uke eller en måned. Uansett hvor lang din reise blir, vil du oppleve et stort mangfold av opplevelser.

 

Les magasinet online

 

Kontakt oss 

På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info 

Nordsjøvegen
Grenseveien 21, 4313 Sandnes
Telefon: 47 30 70 75
E-post: post@nordsjovegen.no

 

© 2020 Nordsjøvegen. DesignStrek