top of page

Fyrferie

Oppdatert: 15. mar. 2023

Herlig å våkne til bølgeskulp på et fyr. - Prøv det!


På Karmøy kan du bo på tre helt ulike fyrboliger:

Vikeholmen fyr (bilde øverst)

Selv om Vikeholmen ligger så å si midt i havna i Skudeneshavn, får man en følelse av å være langt ute i skjærgården. Svaberg og lune bukter preger landskapet. Samtidig er det tufter etter tidligere bolighus, og i perioder har det bodd mer enn 30 mennesker på øya. Ved fyret passerer båtene like utenfor stuevinduet.

Her er sengeplass til 10 og en disponerer båt. For overnatting i naturskjønne omgivelser med fantastisk utsikt, ta kontakt på T: 970 72 948 / 52 82 91 34 eller e-post: olav.abelsen@bluezone.no Høyevarde fyrstasjon

Høyevarde fyrstasjon ble opprettet i år 1700, og har vært et viktig fyrtårn i Karmsundet, tidligere kalt Nordvegen.

Høyevarde er på ca 60 mål naturlandskap, og befinner seg som en skjult uberørt skatt inne på Hydros anlegg på Karmøy. Høyevarde har komfortable rom, spetaktakulert møterom, herskapelig spisesal, flott hageanlegg og ikke minst ro.

Inne på området er det en bronsealdergrav fra år 1500 f.Kr. Høyevarde er omtalt i engelske historiebøker. Jarlen av Bothwell, dronning Maria Stuarts elsker, ble tatt til fange på Høyevarde etter flukten fra Skottland. Hele Høyevarde er fredet av riksantikvaren.

T: +47 52 71 22 01 www.hoyevardefyrhotell.no

Geitunger fyr

Geitunger er en naturopplevelse i Skudeneshavn ytre havnebasseng - En spektakulær ferieopplevelse i storm og stille.

Geitungen fyr er et av de siste fyrene som ble bygd i Norge. Fyret har en karakteristisk form og troner majestetisk som en liten borg på toppen av øya.

Geitungen har en turistforeningshytte (DNT) med 35 sengeplasser og 8 soverom. T: 52715311 eller e-post : haugesund@dnt.no. www.ut.no/hytte/3.1639/ For transport ta kontakt på T: 481 52 353. 120/80 kr, minstepris 500 kr t/r (11 passasjerer).

Det skjer

April / mai 30. - 2. Karmøygeddon Metal Festival Kopervik. www.karmoygeddon.no Juni 4. - 7. Vikingfestival i vikingenes hjemland! På historisk grunn på Avaldsnes kan du være med på Vestlandets største vikingfestival. Kom og opplev vikingers dagligliv og besøk vikingmarkedet. Se smeden i arbeid og vikinger i kamp, hør vikingmusikk og sagafortellinger, eller prøv ulike aktiviteter som bueskyting og gjøgling! www.vikingfestivalen.no Juli 2. - 5. SKUDEFESTIVALEN. Vestlandets største kystkulturmønstring med båter av alle kategorier - trebåter, veteranbåter, lystbåter, småbåter og seilskuter. Det yrer av liv rundt markedsbodene på torget og håndverkere demonstrerer gamle arbeidsmetoder tilknyttet sjøen og båtlivet. I gamlebyen er det en rekke kunstutstillinger. Det er underholdning på dag og kveldstid – av lokale og internasjonale artister. www.skudefestivalen.no Juli / august 30. - 2. Fiskeridagene er en festival der fiske står i høysete. Spennende havfiskekonkurranse, deilig mat, tivoli og boder, samt underholdning for barn og voksne. www.fiskeridagene.no September 6. Middelalderfestival på Avaldsnes gir et innblikk i den spennende historien i tidsrommet 1100 – 1400. Her kan en møte både gjøglere, riddere og musikere, danse middelalderdans og ta del i leker. www.opplevavaldsnes.no 12. - 13. VISNES MARKNADEN. Aktiviteter for store og små i tråd med gamle tradisjoner i Fransahagen,Visnes Gruveområde. Marknadsfest med aktivitetsdag og konsert lørdag, og tradisjonell marknadsdag med salgsutstillinger, kunst og håndverk og lokalprodusert mat søndag. November 4. - 7. Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival (SILK) sprer leseglede ved å benytte de mange spennende lokalene i Skudeneshavn til å arrangere en god møteplass for kulturelle opplevelser. www.silkfestival.no


Turistinformasjon Nordvegen Historiesenter 4262 Avaldsnes Tlf. 52 81 24 00 post@opplevavaldsnes.no Karmøy rådhus 4250 Kopervik, Tlf. 52 85 75 00 servicetorg@karmoy.kommune.no Skudeneshavn Torget. Tlf. 52 85 80 00 turist@karmoy.kommune.no Oasen Storsenter Norheim. Tlf. 52 83 10 89 informasjonen.oasen@olavthon.no Åpningstider se: www.visitkarmoy.no


399 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page