top of page

Klepp

Oppdatert: 12. apr.

Bølgende jærlandskap, vakre sandstrender og frodig kulturlandskapOpplevelser


Langs Nordsjøvegen - Nasjonal turistveg, Jæren Her kan du gå en tur på sandstrendene og oppleve en spennende og skiftende natur – uansett vær og vind. Nasjonal turistveg følger Fv. 507 gjennom Klepp. Turistvegpunkter ved Orrestranda og Borestranda.


Borestranda – Beste surfing på Jæren

Jærkysten er et ypperlig sted for surfing, kiting m.m. De beste surfeplassene er området nord for Reve havn og spesielt Borestranda Det er gode muligheter til å leie surfeutstyr og delta på surfekurs på Borestranda. Kursene tilpasses for barn og voksne i alle aldre. Her finnes også turistveganlegg med parkering, toaletter og informasjon. Det finnes også kiosk like ved stranden.


Orrestranda - Norges lengste sandstrand Orrestranda ble sertifisert med Blått-flagg i 2017, og dette garanterer for god vannkvalitet. Her kan det friste med et bad, selv om temperaturen i vannet kan være lav.

 

Ved Orrestranda finner du også Friluftshuset på Orre. Bygget har særpreget arkitektur, inneholder kiosk og informasjonssenter for friluftsliv og naturvern. Det er god parkering og toalettfasiliteter like ved friluftshuset.

 

Orre gamle kirke

Ved Orreelva og Fv507 ligger Orre gamle kirke. Kirken er det eldste bygget i Klepp og ble bygget på midten av 1200-tallet.


Frøylandsvatnet ligger i området mellom Klepp og Time kommuner. Her er opparbeidet turveg på 6 km fra Orstad til Sandtangen, men det er muligheter for å gå eller sykle rundt hele vannet. I tillegg finnes Midgardsormen, en bro som slynger seg 230 meter bortover Frøylandsvatnet med unik utforming.

 

Turvegen fra Orstad til Sandtangen er lyssatt. Her finnes frodig vegetasjon og fiskemuligheter. Etter sagnet skal Olav Tryggvason (f.963) være født på Lalandsholmen som ligger i Frøylandsvatnet. Olav Tryggvason var vikingkonge i Norge fra 995-1000.

 

Tinghaug - Krosshaug - Dysjane

Er et av Norges viktigste fornminneområder og en gammel tingplass. Stedet er også det høyeste punktet i Klepp, 102 m.o.h., med flott utsikt over Jæren. Adkomst via Postvegen.

Kleppe

I Kleppe finnes et minnesmerke over den kjente Kleppdikteren Åse-Marie Nesse (1934-2001) Minnesmerket er utformet i granitt av kunstneren Marit Lyckander og er plassert på en fin utsiktsplass vest for Klepp kyrkje. Minnesmerket bærer navnet «En plass for poesi’» Kleppelunden er et frodig og lunt park-/naturområde. Her er opparbeidet turveg med lysløype som bl.a. går over Håland med utsiktsplass på Hålandsfjellet. Forbindelse til Kleppevarden, kommunen sin tusenårsplass. Både på Hålandsfjellet og på Kleppevarden finner du storslått utsikt over Jæren.

Shopping og spisesteder

De beste mulighetene for handel finner du i Kleppe, med et aktivt handlemiljø med nisjebutikker og restauranter. Her finnes også et stort kjøpesenter med alt du trenger av butikker. Kleppe byr også på Jærens beste slakter, mens du ved Klepp Stasjon finner en restaurant som er vel verd et besøk.


Det finnes flere gardsutsalg som tilbyr lokale råvarer og et flott ysteri. Mer info finnes på

www.opplevjaeren.no og i sosiale medier.


Overnatting

Det finnes både hotell, campingplass og hytteutleie ved Borestranden i Klepp.


Fiske

Figgjoelva Laks og sjø-ørret. Sesong: 15.6-20.9. Flere private grunneiere. Fiskekort. Frøylandsvatnet Fritt fiske på enkelte strekninger, se oppslag på stedet. Sjøfiske Fiske fra land med unntak av området ved utløpet av Figgjo- og Orreelva.


Det skjer


Turistinformasjon

Jærhagen, Solavegen 25, 4351 Kleppe

Åpent mandag - fredag 10.00 - 20.00 Lørdag 10.00-18.001 417 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Comments


bottom of page