Klepp

Oppdatert: aug. 31

Opplev bølgende Jærlandskap med frodig landbruksjord og vakre sandstrender.Etter sagnet skal Olav Tryggvason (f.963) være født på Lalandsholmen som ligger i Frøylandsvatnet. Olav Tryggvason var vikingkonge i Norge fra 995-1000.

Opplevelser


Langs Nordsjøvegen - Nasjonal turistveg, Jæren Her kan du gå en tur på sandstrendene og oppleve en spennende og skiftende natur – uansett vær og vind. Nasjonal turistveg følger Fv. 507 gjennom Klepp. Turistvegpunkter ved Orrestranda og Borestranda. Friluftshuset på Orre Friluftshuset ligger ved Orrestranda. Bygget viser særpreget arkitektur, og inneholder et informasjonssenter for friluftsliv og naturvern samt kiosk. Like ved finner du Orrestranda, Norges lengste sandstrand. Orrestranda ble sertifisert med Blått-flagg i 2017, og dette garanterer for god vannkvalitet. Her kan det friste med et bad selv om temperaturen i vannet kan være lav. Sandstrender

Lengre nord langs Nordsjøvegen (Fv. 507) finner du Borestranda, en flott sandstrand som benyttes av besøkende hele året. Her finnes parkering, toaletter, kiosk og vannsport. Turistveganlegg med toalett og informasjon.

Bølgesurfing på Jæren Jærkysten er svært ettertraktet som sted for surfing, kiting m.m. De mest brukte surfeplassene er området nord for Reve havn og spesielt Borestranda. Det er muligheter til å leie utstyr, og delta på kurs på Borestranda. Orre gamle kirke

Ved Orreelva og Fv507 ligger Orre gamle kirke. Kirken er det eldste bygget i Klepp og ble bygget på midten av 1200-tallet. Frøylandsvatnet

Ved Frøylandsvatnet ligger i området mellom Klepp og Time kommuner. Her er opparbeidet turveg på 6 km fra Orstad til Sandtangen, men det er muligheter for å gå eller sykle rundt hele vannet. I tillegg finnes Midgardsormen, bro som slynger seg 230 meter bortover Frøylandsvatnet med unik utforming. Brua går fra Lalandsholmen på Kleppsiden til Njåskogen. Ved plasseringen og bygging av broa er det tatt hensyn til det varierte fuglelivet i vannet. Turvegen fra Orstad til Sandtangen er lyssatt. Her finnes frodig vegetasjon og fiskemuligheter. Etter sagnet skal Olav Tryggvason (f.963) være født på Lalandsholmen som ligger i Frøylandsvatnet. Olav Tryggvason var vikingkonge i Norge fra 995-1000. Tinghaug - Krosshaug - Dysjane Er et av Norges viktigste fornminneområder og en gammel tingplass. Stedet er også det høyeste punktet i Klepp, 102 m.o.h., med flott utsikt over Jæren. Adkomst via Postvegen.I Kleppe finnes et minnesmerke over den kjente Kleppdikteren Åse-Marie Nesse (1934-2001) Minnesmerket er utformet i granitt av kunstneren Marit Lyckander og er plassert på en fin utsiktsplass vest for Klepp kyrkje. Minnesmerket bærer navnet «En plass for poesi’» Kleppelunden er et frodig og lunt park-/naturområde. Her er opparbeidet turveg med lysløype som bl.a. går over Håland med utsiktsplass på Hålandsfjellet. Forbindelse til Kleppevarden, kommunen sin tusenårsplass. Både på Hålandsfjellet og på Kleppevarden finner du storslått utsikt over Jæren.

Shopping og spisesteder

De beste mulighetene for shopping finner du i Kleppe. Aktivt handlemiljø med nisjebutikker og restauranter. Også et handlesenter som har alt du trenger av butikker.


Fiske

Figgjoelva Laks og sjø-ørret. Sesong: 15.6-20.9. Flere private grunneiere. Fiskekort. Frøylandsvatnet Fritt fiske på enkelte strekninger, se oppslag på stedet. Sjøfiske Fiske fra land med unntak av området ved utløpet av Figgjo- og Orreelva.


På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info


Det skjer

Konsert alle fullmånekvelder i 2021 kl. 20.00. De fleste konserter er i friluftshuset på Orre. 3. - 5. september arrangeres Klepp24. Se lokal presse eller www.klepp.kommune.no for detaljert annonsering.


Turistinformasjon Klepp bibliotek, Solavegen 1, 4351 Kleppe

Jærhagen, Solavegen 25, 4351 Kleppe

Tlf: 51 42 98 00 / 51 42 98 70. Åpent mandag - torsdag kl. 07.30 - 18.00. Fredag 07.30 - 15.00. postmottak@klepp.kommune.no www.klepp.kommune.no1,050 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kvitsøy

Utsira