top of page

Mandal & Lindesnes

Oppdatert: 9. apr.

Den sydligste destinasjonen i Norge, hvor Lindesnes fyr og Ryvingen fyr troner majestetisk i havgapet. Her kan du nyte sørlandsidyllen, med sjarmerende gammel trehusbebyggelse, ferske delikatesser fra havet og den genuine sørlandske atmosfæren.


Opplevelser

Med sine trange gater, gammel trehusbebyggelse, spektakulær skjærgård og vakker natur, blir Mandal en ekte sørlandsby. Byen er kjent for å være barndomsbyen til de fem store kunstnerne; Gustav og Emanuel Vigeland, Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Olaf Isaachsen.

 

Like ved sentrum ligger Furulunden, en stor furuskog, med et mangfold av turstier, som leder ut til både små og store badestrender. Sjøsanden er den lengste av disse, med sine imponerende 800 meter med gyllen sandstrand.


Mandalselva, som slynger seg gjennom byen og helt opp til Åseral, er en av Norges beste lakse-elver- og sammen med Audnaelva tiltrekker de seg mange fiskere hvert år, som søker laks og sjøørret. Det er også flere gode fiskevann oppover i dalen for innlandsfiske.

 

Ønsker du å dra ut på havet for å fiske og for å oppleve skjærgården, er det flere aktører som tilbyr båtutleie.

For de som liker å seile, tilbyr Mandal og Lindesnes flotte uthavner, som er ideelle både for båtturer og seileventyr. Disse stedene gir deg muligheten til å oppleve den fantastiske sørlandske skjærgården i all sin prakt.

 

I Mandal og Lindesnes er det et bredt utvalg av både toppturer, vandreturer og sykkelturer. Her er det også flere flotte badeplasser. Ønsker du å komme ennå tettere på naturen, kan du bli med på elgsafari eller kjenne adrenalinet pumpe med rafting i Mandalselva.

 

I enden av Spangereidkanalen på Båly, ligger Europas eneste undervannsrestaurant, Under. I havna like ved kan du kjøpe fiskekaker og fiskeutstyr rett på brygga


Fyrferie

Lindesnes fyr ligger så langt sør man kommer, på fastlandet. Fyrstasjonen er et museumsområde med blant annet utstillinger og kafé. Det er også mulig å gå opp i fyret for å nyte den majestetiske utsikten utover havet og se bølgene slå mot klippene. Hele året kan man leie ferieleiligheten i Fyrvokterboligen og kjenne vær og vind fra alle kanter.

 

Du kan også besøke Ryvingen fyr, som er Norges sydligste fyr og Hatholmen fyr, som ligger like utenfor Sjøsanden og markerer innseilingen til Mandal by.

 

I Mandal og Lindesnes finner du opplevelser og attraksjoner for både store og små- og det er en destinasjon som er verdt et besøk uansett årstid.


Annen info

Lurer du på hva annet du kan se og gjøre i Mandal og Lindesnes? Ta en titt på hjemmesiden vår, www.visitlindesnes.no


Det skjer Se oversikt i vår arrangementkalender på www.visitlindesnes.no


Turistinformasjonen Buen kulturhus, Havnegata 2, 4515 Mandal Tlf.: 38 27 83 00 www.visitlindesnes.no

1 449 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Kvitsøy

Comments


bottom of page