top of page

Lindesnes

Oppdatert: 16. feb. 2022

Sydligst i Norge, med Lindesnes fyr og Ryvingen fyr i havgapet, deilig sørlandsidyll med gammel trehusbebyggelse, fersk sjømat og sørlandsk atmosfære.


Lindesnes har et godt utvalg av steder som er verdt å besøke. Små sentrum med butikker, lekeplasser og spisesteder. På Båly i Spangereid ligger den unike undervannsrestaurant, Under, og dupper i fjæra. I havna like ved kan man kjøpe fiskekaker og fiskeutstyr rett på brygga.

“Vi anbefaler: Onsdagskonserten – hver onsdag, samt mange andre konserter i byen i hele juli”

Opplevelser

Lindesnes har et godt utvalg av steder som er verdt å besøke. Små sentrum med butikker, lekeplasser og spisesteder. På Båly i Spangereid ligger den unike undervannsrestaurant, Under, og dupper i fjæra. I havna like ved kan man kjøpe fiskekaker og fiskeutstyr rett på brygga.


For de som ønsker et lite avbrekk fra hverdagen kan man ta en vandretur på en av de mange turstiene med utsiktpunkter, badeplasser og fiskeplasser for innlandsfiske. Ønsker man å strekke naturopplevelsen litt lenger kan man bli med på buschraft eller rafting i Mandalselva.


Mandalselva er en av Norges beste lakseelver og sammen med Audnaelva tiltrekker de seg mange fiskere hvert år for å fange laks og sjøørret. Mandalselva slynger seg ned gjennom dalen og renner ut i Mandal, som er Norges sydligste by. Byen er kjent for å være barndomsbyen til de fem store kunstnerne; Gustav og Emanuel Vigeland, Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Olaf Isaachsen.


Med sine trange gater og smug med gammel trehusbebyggelse som omfatter rundt 700 vernede hus blir Mandal en skikkelig sørlandsby med sjø i lufta. Like ved sentrum ligger Furulunden som er byens lunge, med mange turstier som passer for vandring og sykkelturer. En flott furuskog omringet av små og store strender, hvor Sjøsanden er den lengste på ca 800 meter. For de minste barna er det også en egen strand, Lillebanken, med lekeplass i vannet.Fyrferie

Lindesnes fyr ligger så langt sør på fastlandet som man kommer. Fyrstasjonen er et museumsområde med blant annet utstillinger, kino, kafé og mulighet for å gå opp i fyret. Hele året kan man leie ferieleiligheten i Fyrvokterboligen og kjenne vær og vind fra alle kanter.


Ryvingen Fyr er Norges sydligste fyr og ligger i et landskapsvernområdelangs i skjærgården i Lindesnes. På fine sommerdager er øya et svært populært utfartsmål. Foreningen Ryvingens Venner tilbyr overnatting og transport i sommersesongen, ellers etter avtale.

Hatholmen fyr ligger like utenfor Sjøsanden og markerer innseilingen til Mandal. Fyrstasjonen ble opprettet i 1867, men har vært ubemannet i mange år. Mandal Kystlag holder stedet i hevd og har lagt til rette med flott brygge med benker og grill nedenfor fyrboligen. På sommeren er det mulig å overnatte her og våkne opp til en nydelig havutsikt.


Annen info

Lurer du på hva annet du kan se og gjøre i Lindesnes? Ta en titt på hjemmesiden vår, visitlindesnes.no, så får du en oversikt over hva du kan se og gjøre i Lindesnes. Du kan også laste ned appen Visit Lindesnes. Da har du hele oversikten, inkludert arrangementskalender, med deg over alt i lomma. Du er også hjertelig velkommen til Turistinformasjonen i Mandal.Det skjer Se oversikt på www.visitlindesnes.no


Turistinformasjonen Buen kulturhus, Havnegata 2, 4515 Mandal Tlf.: 38 27 83 00 www.visitlindesnes.no

1 332 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Kvitsøy

bottom of page