top of page

Lista fyr

Oppdatert: 23. jan. 2023

MELLOM HØY HIMMEL OG VID HORISONT. EN OASE I GRØNT OG BLÅTT. HER VOKSER MINNER FOR LIVET.Besøkssenter våtmarka Lista

Senteret er for alle som ønsker å oppleve og lære om Lista-naturen. Vi er sentrert til Lista fyr, og presenterer Lista våtmarksystems internasjonale verneverdier med spesielt fokus på Listas Ramsar områder, verneområdene rundt Lista fyr, Slevdalsvannet naturreservat og fugletrekket på Lista. Vi tar imot skoleklasser hele året og skreddersyr naturopplevelser for grupper og privatpersoner. Vi bidrar til økt forståelse og allmenn innsikt i våtmarkenes funksjon som økosystem og verdi for oss mennesker.

Besøkssenter våtmark Lista legger til rette for gode naturopplevelser for alle, vi veileder i bruk av naturen, og vi forsøker å inspirere til å lære om og oppsøke Lista-naturen.

For mer informasjon klikk Besøkssenter våtmark Lista


“Kom for fuglene, bølgene, lyset, strendene, den flaue vinden - eller stormkastene. Uansett vær, velkommen ”

Bo som fyrvokteren

Prøv deg som fyrvokter, med egen nøkkel til fyrtårnet inkludert i leien! I assistentboligen har vi innredet to fyrleiligheter, disse har fått navnene Myrsnipa og Skarven.

Hver av leilighetene er på cirka 100 m2, fordelt på to etasjer – og det kan virkelig anbefales å våkne opp til havutsikt så langt øyet kan se!

I begge leilighetene er det sengeplass til syv personer. Leilighetene er godt utstyrt.

Nydelig beliggenhet

Leilighetene er plassert inne på fyrområdet, ved foten av selve fyret. Overnatter du hos oss får du nøkkel til tårnet slik at du kan oppleve utsikten på egenhånd!

Book nå Myrsnipa eller Skarven

Og du… Været får du med på kjøpet!

Vi tar imot skoleklasser hele året og har åpent hver dag sommerstid. I løpet av noen hektiske sommermåneder har vi 30 000 besøkende på fyret. Vi kommer gjerne på besøk til din skoleklasse eller bedrift for å fortelle litt om hva vi gjør og hva du kan lære og oppleve på Lista. Kontakt oss på e-post: post@listafyr.no telefon +47 906 12 688


319 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

Comments


bottom of page