top of page

Lyngdal

Fra fjellturer og sand mellom tærne på stranden til fisketurer og vikinghistorie – velkommen til Lyngdal!

Korshamn

Opplevelser


Helt innerst i Rosfjorden på Sørlandet, en time vest for Kristiansand, ligger Lyngdal. Her finner du flott natur, spennende historier og aktiviteter for både store og små. Nyt slaraffenlivet på en sandstrand, slipp ungene løs i Sørlandsbadet eller få et nytt perspektiv på stedet fra en fjelltopp.


Den sjarmerende og idylliske uthavnen Korshamn ligger like vest for Lindenes. Korshamn har mellom 90 og 100 fastboende og er et populært reisemål. Korshamn har en rik havfiskehistorie og mange gode steder for kystfiske. Dette er et paradis for dykkere som ønsker å utforske skjulte skatter i dype tareskogene.

Gjestehavna er populær blant båtturister, med den lokale butikken og puben på kaia.

Å spasere langs de smale stiene mellom de hvite tømmerhusene er som balsam for sjelen.

Skrelifossen Hausvikodden fort Lakseelva Lygna


Aktiviteter


Skrelifossen

Skrelia er Lyngdal sitt mest kjente turområde. Det er kun 350 meter over havet, men gir klare assosiasjoner til høyere fjellområder. Den storslåtte utsikten kombinert med fossen som ligger som et brudeslør utover blankskurte berg, er et mektig syn. Det er lettgått fjellterreng, med flere små vann som innbyder til bading og lek.


Hausvikodden fort

Festningsanlegg fra andre verdenskrig med kanonstillinger, fangehytte, tunell-ganger og skyttergraver. Også fint turområde og muligheter for fiske fra land.


Lakseelven Lygna Du kan prøve fiskelykken i Lynga, en av Norges beste lakseelver. Du kan kjøpe fiskekort på følgende utsalgssteder i Lyngdal:

- Lyngdal Jakt og Fiske, Agnefestveien 1, tlf. 38 34 65 40.

- Alléen Esso Service, Alléen 2, tlf. 38 34 52 59. På nett her: Laksekort


Tingvatn Rosfjord Sørlandsbadet


Tingvatn fornminnepark

Tignvatn fornminnepark er en del av Vest-Agder-museet. Her lærer du mer om jernalderen, spesielt folkevandringstiden og vikinger, gjennom faste og skiftende utstillinger. Du kan også besøke området med steinsettinger og gravhauger fra folkevandringstida. Les mer her


Badeplasser

Rosfjordsanden er en fin sandstrand med flott tilrettelagt strandpromenade. Den er også tilrettelagt for handikappede. Her er det lekeplass, utendørs treningsapparater og kiosk på campingplassen som ligger tett i tett med badeplassen. Sklie og sandvolleyballbane finner du også langs stranda.

Rett i nærheten av Rosfjordsanden finnes Sørlandsbadet, Rosfjord Camping og Rosfjord Strandhotell.Barnevandrerstien

Store deler av «Barnevandrerstien på Sørlandet», som går fra Årlia i Kvinesdal til Landvik kirke ved Grimstad, er ryddet og merket. Stien omfatter 7 etapper gjennom 7 kommuner i begge Agder fylkene.

Hvert år fra ca. 1830 til 1910 dro flokker med barn fra Vest Agders indre bygder til Kristiansand og storgårdene i Aust Agder for å arbeide. Noen for å gjete, ta del i gardsarbeid eller matlaging og snekring. Barna, som var fra 7 til 15 år, måtte gå den lange turen på 150-200 km. De var borte hele sommeren, fra april til november. Det hersket ubeskrivelig fattigdom i Vest Agder på 1800 tallet. Det barna tjente, 20-40 kroner pluss kost og losji, hadde stor betydning for familiens innkomme. I 1884 ble 22 barn bare fra Konsmo alene registrert for å ha forsømt skolegang på grunn av gjeting.


Shopping

I Lyngdal kan du shoppe i koselige butikker i Lyngdal sentrum og på handlesenter. I handlesenteret finner du mange av de store kjedebutikkene.

Det skjer

Konserter, festivaler, teater og masse andre arrangementer. Her er en oversikt over hva som skjer i Lyngdal og omegn. Se mer her: VisitLyngdal


Turistinformasjon

Torggata 4, Lyngdal

Åpent hele året. Man - Fr. 10.00 - 15.00 Tlf.: +47 38 33 40 00 E-post: turistinformasjon@lyngdal.kommune.no94 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page