top of page

Ramsalte opplevelser

Oppdatert: 15. mar. 2023


Barbeint vandring i skjæringspunktet der hav møter land, gir kropp og sjel en helt spesiell ro.


Langs Nordsjøvegen ligger strendene innbydende på rekke og rad. De evigrullende bølgende har slått innover sanden og rullesteinene siden tidens morgen. Helt fra Sørlandet og opp langs hele kysten, men noen små avbrekk, ligger de der.


“Å gå på en strand er som å gå i naturens senter. Havet gir energi og vitalitet. Tilstedeværelsen fra havet skaper harmoni og balanse, gir en egen ro. Men, temperamentet er også der - mild som i sommerens lette bris eller ilter, bestemt og faretruende når hissige saltvannsspylende bølger slår innover land.”

Sjøsanden Kanskje Norges mest kjente badestrand? Sjøsanden er ca. 800 m, og ligger som et smilebelte ved innseilingen til Mandal. Solastranden Solastranden har blitt kåret til en av verdens vakreste strender av Sunday Times! Et populært utfarts- og badeområde, og område for vind- og vannsport. Stranden er en 2,3 km lang sandstrand med sanddyner.


Åkrasanden ble kåret til Norges flotteste strand i 2014. Den er også i 2020 tildelt Blått Flagg strand. Det kilometerlange strandområdet på Åkra består egentlig av 8 strender og inviterer til hvit sand og rent klart vann. En natur- og kultursti knytter strandområdet sammen med Ferkingstad, 2-3 km lenger sør, en flott vandring som byr på særegen sandvegetasjon og spennende historiske spor. Åkrasanden er også kjent for plantelivet som finnes der.

I området finner du både typiske sanddynearter og mer sjeldne blomster som bare finner vokseplass noen få steder i landet. Til tider finner du også et rikt fugleliv på Åkrasanden. Trekkfugl har området som rasteplass. Her finner den mat i tangen som blir skylt inn og legger seg på strendene.


Bystranda i kristiansand - Shoppe, sol og bading - nesten som i Barcelona. Sandstrand, klatrenett, lekeplass, fiskeplasser, strandvolley, bocciabaner, skateramper, baderampe for funksjonshemmede og is kiosk. I tillegg ligger badelandet og hotell midt på stranda. Bystranda har blått flagg.

858 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lyngdal

댓글


bottom of page