Utstein Kloster

UTSTEIN KLOSTER – et MUST mellom Stavanger og Bergen!Utstein kloster er Norges best bevarte middelalderkloster, beliggende i et fredet kulturlandskap en halvtimes kjøretur fra Stavanger i retning Bergen.


Her hadde Harald Hårfagre sin kongsgård. I middelalderen var det kloster for augustinermunker og seinere fogdegård på 1700-tallet. Selve klosteret var hovedhuset på Klostergarden frem til bygningen ble museum ble på 1930-tallet.


På Utstein kloster blir du mottatt av smilende guider i middelalderkostyme som forteller klosterets spennende historie før de viser fram vår klosterhage med vakre roser, prydbusker og urter. Er det søndag, er sjansen stor for at det er konsert i kirken ved lokale artister. Se: utsteinkloster.no for konsertprogram og mer informasjon.


I sjøhuset nedenfor klosteret har Utstein gard gardsutsalg i et restaurert sjøhus, og en drøy kilometer fra klosteret kan et nyrestaurert Utstein Kloster Hotell tilby lunsj, middag og overnatting med sjøutsikt.


Kom og opplev stillheten og magien på dette helt spesielle stedet!

Kontakt

Muségata 16 4010 Stavanger

51 84 27 00

post@museumstavanger.no

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kvitsøy

Nordsjøvegen magasinet

OPPLEVELSER SOM SOM PERLER PÅ EN SNOR

Nordsjøvegen byr på et stort mangfold av opplevelser langs hele reiseruten. Bruk en dag, en uke eller en måned. Uansett hvor lang din reise blir, vil du oppleve et stort mangfold av opplevelser.

 

Les magasinet online

 

Kontakt oss 

På grunn av Coronaviruset kan informasjon om åpning og besøk avvike - se nettsidene til bedriftene for mer info 

Nordsjøvegen
Grenseveien 21, 4313 Sandnes
Telefon: 47 30 70 75
E-post: post@nordsjovegen.no

 

© 2020 Nordsjøvegen. DesignStrek